centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Allvarlig trafikolycka på E4:an vid Trafikplats Arlanda – Förare Förd till Sjukhus med Ambulanshelikopter

Tidigt på morgonen idag kallades polis och ambulans till E4:an i norrgående riktning vid trafikplats Arlanda efter rapporter om en allvarlig trafikolycka.

centrum_artikel_host

Vid olycksplatsen hade en personbil voltat och skadeläget var initialt oklart. Räddningspersonal och polispatruller anlände snabbt till scenen för att ge akutvård och säkerställa trafiksäkerheten.

Enligt senaste uppdateringen klockan 07:10 hade föraren, som vid medvetande och kunde tala, förts till sjukhus med hjälp av en ambulanshelikopter. Det är ännu oklart vilken skadegrad föraren har ådragit sig.

Polispatruller på plats arbetar intensivt med trafikdirigering för att minimera störningar och säkerställa säkerheten för andra trafikanter. Samtidigt förbereds bilen för bärgning från olycksplatsen.

Trafikstörningar kan förväntas i området under pågående räddningsinsatser och utredning av olyckan. Motorister uppmanas att vara försiktiga och följa polisens anvisningar om de passerar olycksplatsen.

pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
connys
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna