eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild

Allt ovanligare med en vit jul

Det blir ingen vit jul i år heller och de senaste tio åren har Sigtuna kommun bara haft tre vita jular.

centrum_artikel_host

Tre vita jular har det varit i kommunen de senaste tio åren, 2012, 2014 och 2018. Klimatförändringar gör dessutom att Sigtuna kommun kan förlora tre av fem snödagar inom 50 år enligt Newsworthy som sammanställt klimatmodeller från SMHI.

Under de senaste decennierna har de som bor i och kring kommunen kunnat räkna med 44 dagar med minst fem centimeter snö, alltså sex veckor av typisk svensk vinter. Om 50 år tror forskarna att det kommer att finnas snö mellan fyra och 15 dagern typisk vinter. Snölösheten kryper allt längre norrut om de höga utsläppen fortgår kan det vara i höjd med Gävle om 50 år. Senast det var en vit jul i hela landet var 2010.

connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out