eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Allt mer ekologiskt i handeln

Utbudet av ekologiskt i Sigtuna kommuns matbutiker ökar lavinartat de senaste åren. Flest ekologiska produkter finns på Stora Coop.

centrum_artikel_host

I kommunens livsmedelsbutiker har utbudet av ekologiskt ökat med 117 procent på tre år. Det blir mer och mer att välja på för den som är ute efter ekologiskt enligt ett pressmeddelande från Ekomatcentrum som genomfört en undersökning tillsammans med Naturskyddsföreningen.

Mest har utbudet ökat på Lidl med 385 procent, därefter på Coop (144%) och trea är ICA Lunda Livs (131%). Der största totala utbudet av ekologiskt finns på Stora Coop i Märsta, det var den enda butiken som hade samtliga 44 inventerade produkter vid inventeringstillfället. Vanligaste ekologiska produkterna är yoghurt/fil, glass, hårdost, mjölk och smör/margarin.

Totalt inventerades nio livsmedelsbutiker i kommunen. Stora Coop hade 431 produkter, ca 70 fler än tvåan ICA Kvantum, minst hade Matöppet i Rosersberg med 30. Noterbart är att Lidl bara hade 63 ekologiska produkter men anses ha ökat sitt utbud kraftigt. Den tredje stora matbutiken i kommunen, Willys är trea med 263 produkter.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider