centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Allt fler har snabbt bredband

8 av 10 hushåll eller företag har tillgång till snabbt bredband på 100 Mbit/sekund eller mer visar Post och telestyrelsens senaste siffror.

centrum_artikel_host

Förra året var det drygt 62 procent av alla hushåll eller företag som hade tillgång till snabbt bredband på 100 Mbit/sekund eller mer. Men de senaste siffrorna visar att andelen med tillgång till 100 Mbit/sekund är uppe i 82 procent. Samtliga hushåll/företag har minst 10 Mbit/sekund medan 94 procent har minst 30 Mbit/sekund. Vanligaste tekniken är xDSL med 91 procent, 69 procent har fiber, 100 procent av hushållen/arbetställena har access till 3G och 4G.

Länssnittet är att 98 procent har minst 30 Mbit/sekund eller mer, 89 procent har 100 Mbit/sekund. Sigtuna kommun håller sig alltså fortfarande under länssnittet. Ex har hela 94 procent av hushållen och företagen i Väsby tillgång till minst 100 Mbit/sekund och 99 procent har 30 Mbit/sekund.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna