eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Allt fler flyg landar på Arlanda

Enligt färsk flygstatistik från Transportstyrelsen har antalet landningar på Arlanda ökat jämfört med förra året men ligger fortfarande under nivån före pandemin.

centrum_artikel_host

Enligt Transportstyrelsens flygstatistik för april som Newsorthy sammanställt har antalet flygningar ökat jämfört med föregående år till länets två flygplatser Arlanda och Bromma. Totalt landade cirka 15 000 kommersiella flyg på svenska flygplatser förra månaden, vilket är ungefär 80% av det förväntade antalet utan pandemins påverkan. I Stockholm landade 8 753 kommersiella flyg i april, vilket är en ökning med 6% jämfört med samma månad föregående år. Trots ökningen är trafiken fortfarande lägre än innan pandemin. Totalt reste cirka 1 855 200 passagerare till och från flygplatserna i länet. Arlanda flygplats hade 7 610 landningar i april, jämfört med 6 900 samma månad föregående år. Det förväntade antalet landningar före pandemin var cirka 11 000 i april.

Denna text genererades med en textrobot

mp_helsida_eu
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
storemore_out
stentekompani_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out