moderat_pan_nov

Allt fler börjar resa med kollektivtrafiken igen

Resandet med kollektivtrafiken börjar återvända allt mer och fyra av fem resenärer uppges vara tillbaka inom SL-trafiken.

centrum_artikel_host

SL uppger att antalet som passerat spärrar i kollektivtrafiken inom pendel och tunnelbana är cirka en miljon per veckodag och något färre under helger, det innebär att 4 av 5 är tillbaka i kollektivtrafiken jämfört med innan pandemin, det är dock en större minskning på vardagar än helger.
– Vi börjar nu se mönster i hur många som reser per dag och vi ser att resandet återhämtar sig snabbare på helger än på veckodagar. Att det är just arbetspendlingen som tar lite mer tid att återhämta sig kan vara tecken på att man inte nödvändigtvis väljer bort kollektivtrafiken utan snarare att man väljer att arbeta på distans i högre grad nu än 2019, säger Erik Norling, trafikdirektör på trafikförvaltningen.

Att fler reser kollektivt är bra för att minska köer i trafiksystemet på vägarna vilket underlättar för transporter på vägarna och minskade utsläpp. För Sigtuna kommuns del är resandet via Märsta station 14 procent under det normala enligt Goggles siffror över rörelse.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus
connys_helsida
moderat_pan_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider