moderat_fokus_pan

Allt fler börjar resa med kollektivtrafiken igen

Resandet med kollektivtrafiken börjar återvända allt mer och fyra av fem resenärer uppges vara tillbaka inom SL-trafiken.

centrum_artikel_host

SL uppger att antalet som passerat spärrar i kollektivtrafiken inom pendel och tunnelbana är cirka en miljon per veckodag och något färre under helger, det innebär att 4 av 5 är tillbaka i kollektivtrafiken jämfört med innan pandemin, det är dock en större minskning på vardagar än helger.
– Vi börjar nu se mönster i hur många som reser per dag och vi ser att resandet återhämtar sig snabbare på helger än på veckodagar. Att det är just arbetspendlingen som tar lite mer tid att återhämta sig kan vara tecken på att man inte nödvändigtvis väljer bort kollektivtrafiken utan snarare att man väljer att arbeta på distans i högre grad nu än 2019, säger Erik Norling, trafikdirektör på trafikförvaltningen.

Att fler reser kollektivt är bra för att minska köer i trafiksystemet på vägarna vilket underlättar för transporter på vägarna och minskade utsläpp. För Sigtuna kommuns del är resandet via Märsta station 14 procent under det normala enligt Goggles siffror över rörelse.

defacto_helsida
moderat_fokus_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

centrum_host_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

mp_ute_helsida
ica_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

nrh_sigtuna
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

adhd_kommun

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
kommun_skoterska_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
connys
kommun_adhd_outsider