Löwenströmska i Väsby är ett av de nio närakuternaFoto: Locum

Allt fler besöker närakuten

Besöken till länets närakuter ökar enligt Region Stockholm.

centrum_artikel_host

För två år sedan öppnades den första närakuter i länet med det första nya uppdraget, det finns totalt nio närakuter och snart öppnar en tionde i Sollentuna. För Sigtuna kommuns invånare är det främst Löwenströmska i Väsby som många besöker. Enligt Region Stockholm har besöken till närakuterna ökat sedan starten, bara i juni i år var besöken till närakuter och husläkarjourer drygt 38 500, för två år sedan var antalet 11 000 färre. Samtidigt har också besöken till akutmottagningarna minskat, vilket var ett syfte med etablering av närakuterna.

Vården ska flyttas närmare invånarna är det tänkt, antalet geriatrikplatser och platser i den avancerade sjukvården i hemmet har också ökat under perioden. Allt fler använder även 1177 Vårdguiden för exempelvis skaffa intyg eller hantera bokning av läkartider.

Vanligaste diagnoserna i samband med besök på en närakut är akuta infektioner i övre luftvägarna, skador på handled och hand samt skador på fotled och fot.

wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida
ica_helsida
storemore_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Nyheter Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

connys_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Nyheter Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
storemore_out
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out