eu_valet_panorama
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Allt färre vårdas på sjukhus

Allt färre stockholmare vårdas på sjukhus för covid-19 enligt Smittskydd Stockholm.

centrum_artikel_host

I Smittskydd Stockholms rapport för läget i länet när det gäller coronapandemin konstateras att 1421 nya fall rapporterats in mellan 5-8 februari. Antalet som vårdas på sjukhus är 285 personer vilket är 45 färre än vid lägesrapporten 5/2.
– Det är så otroligt glädjande att antalet patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård fortsätter nedåt. Men det är alldeles för tidigt att slappna av. Det finns fortfarande stor risk för att smittspridningen ökar igen. Nu är det snart sportlov för många av länets invånare. Om resor ska göras bör det ske så smittsäkert som möjligt. Undvik alla former av trängsel och begränsa sociala kontakter utanför det egna hushållet, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

79 personer har avlidit i kommunen tillföljd av covid-19 som märsta.nu kunde rapportera igår. Drygt 800 har vaccinerats, de flesta inom särskilt boende eller personer som arbetar inom omsorgen.

68 fall av muterat covid-19-virius har konstaterats bland stockholmare. Från och med vecka 6 kommer provtagning ske på Arlanda för inkommande resenärer.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
connys
pantamera_out