moderat_fokus_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Allt färre vårdas på sjukhus

Allt färre stockholmare vårdas på sjukhus för covid-19 enligt Smittskydd Stockholm.

centrum_artikel_host

I Smittskydd Stockholms rapport för läget i länet när det gäller coronapandemin konstateras att 1421 nya fall rapporterats in mellan 5-8 februari. Antalet som vårdas på sjukhus är 285 personer vilket är 45 färre än vid lägesrapporten 5/2.
– Det är så otroligt glädjande att antalet patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård fortsätter nedåt. Men det är alldeles för tidigt att slappna av. Det finns fortfarande stor risk för att smittspridningen ökar igen. Nu är det snart sportlov för många av länets invånare. Om resor ska göras bör det ske så smittsäkert som möjligt. Undvik alla former av trängsel och begränsa sociala kontakter utanför det egna hushållet, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

79 personer har avlidit i kommunen tillföljd av covid-19 som märsta.nu kunde rapportera igår. Drygt 800 har vaccinerats, de flesta inom särskilt boende eller personer som arbetar inom omsorgen.

68 fall av muterat covid-19-virius har konstaterats bland stockholmare. Från och med vecka 6 kommer provtagning ske på Arlanda för inkommande resenärer.

moderat_fokus_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
hockeyskola_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
connys
hockeyskola_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out