karnkraft_m
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldreomsorgspersonal utbildas för att bekämpa undernäring

Under sommaren har Sigtuna kommun fattat beslut om att utbilda all personal inom äldreomsorgen för att bekämpa undernäring bland de äldre.

centrum_artikel_host

Eftersom undernäring är ett problem bland seniorer i landet vill Sigtuna kommun göra något åt saken, dessutom visar siffror från Socialstyrelsen att nästan 6 av 10 av de äldre är i riskzon inom Sigtuna kommuns verksamheter. Därför satsar man på utbildning av all personal inom äldreomsorgen.

Undernäring ökar risk för svårläkta sår och infektioner och kan ge minskad muskelmassa samt kan risk för fallskador och försämrad psykisk hälsa. Om personalen är vaksam för det kan insatser sättas in. Personalen på särskilda boenden och inom hemtjänsten ha därmed en viktig roll.

För att höja kompetensen inom äldreomsorgen har kommunen fått statsbidrag. Alla anställda kommer att gå en digitalutbildning för ökad kometens kring hur tecken på undernäring kan upptäckas och hur personalen då ska agera.
– Den här satsningen som kommer att göra skillnad för våra invånare. Ett kunskapslyft kring mat och måltider kommer att ge ökad livskvalité, uppger Åsa Storgärds Lundin, chef för Måltidsservice i Sigtuna kommun.

karnkraft_m_topp
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

mp_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

nrh_sigtuna

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

ica_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

seniordag_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
mp_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
seniordag_outsider
joes_outsider
ica_outsider