vinter_pan
Pyssel med äldre och barn var på schemat när ministern besökte Ymer.Foto: Pressbild

Äldreministern besökte Ymer

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) besökte nyligen äldreboendet Ymer i Sigtuna kommun för att få en inblick i äldreomsorgen i området. Under besöket fick hon möjlighet att träffa både boende och personal och imponerades av den engagemang och strävan som genomsyrar verksamheten.

centrum_artikel_host

Besöket ägde rum en sen eftermiddag i början av oktober, och det inleddes med en kort presentation i ett av allrummen på bottenvåningen av äldreboendet. Därefter följde en intensiv rundvandring som sträckte sig över två timmar.

Ministerns första stopp var i köket en våning upp, där boende och förskolebarn från en närliggande byggnad hade samlats för en gemensam pysselstund med kottar, löv och ekollon. Rummet var fyllt med kreativa människor i åldrarna 5 till 95 år, som knappt brydde sig om ministerns närvaro. Anna Tenje tog varje tillfälle i akt att prata med både boende, barn och medarbetare och märkte den rofyllda och fängslande atmosfären som rådde.

”Att bara träffa förvaltningschefer och politiker som ger sin bild av verksamheten är en sak. Men det här, att få gå runt och att få träffa så många medarbetare och boende. Det är verkligen värdefullt,” sa Anna Tenje.

Sigtuna kommun har som mål att erbjuda äldreomsorg som håller högsta kvalitet i hela landet. För att uppnå detta mål pågår ett intensivt utvecklingsarbete som kännetecknas av strävsamhet, ödmjukhet och stolthet över det som redan är bra.

Leena Vuorinen, avdelningschef för äldre- och omsorgsförvaltningen, uttryckte sin uppskattning för de dedikerade medarbetarna: ”Vi har stolta och hängivna medarbetare på alla nivåer, med ett stort engagemang för att göra det bästa för våra äldre. Vi jobbar framåt med vilja och mod att göra saker på ett nytt sätt, tänka med hjärtat och handla med hjärnan.”

Under ministerns besök stod även besök i det nya ”Skärgårdsrummet” på schemat, möte med vårdhunden Chabo, en titt i trädgården, test av VR-teknik, mellanmål och en presentation av arbetet med näringsrik kost för att främja välbefinnandet.

Anna Tenje var imponerad av över Sigtuna kommuns arbete: ”Arbetssättet som man har i Sigtuna kommun är som en riktig mångkampare, man kanske inte är bäst i varje enskild gren men man är jäkligt duktig i väldigt många. Som Carolina Klüft, sammantaget vinner hon allt. Jag är väldigt imponerad, jätteglad!”

Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden, var också närvarande under besöket och betonade det engagemang och de goda idéer som medarbetarna på äldreboendet Ymer bidrar med för att stärka kvaliteten och erbjuda högkvalitativ vård och omsorg för de äldre.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

vinter_helsida
ica_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
centrum_host_helsida
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
vinter_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider