centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Äldreliga greps – Slog till i Sigtuna

En lika som slagit till mot äldre vid butiker runt om i Sverige, bland annat i Sigtuna, har åkt fast.

centrum_artikel_host
Två personer som misstänks för ett flertal olika brott utanför butiker runt om i landet har gripits rapporterar Expressen. Det rör sig om en rad grova egenmäktiga förfaranden och grova bedrägerier. Enligt tidningen har de varit ute på en landsomfattande turné som startade i somras. De som utsatts är äldre. Ett av stoppen blev Sigtuna. Personerna slog till utanför matbutiker bland annat.
– Vi förundersökningsbegränsar det inte, utan följer brottsligheten och läser anmälningarna på alla brott för att kunna koppla ihop det när det rör sig om seriebrott. Det här är seriebrott och grov organiserad brottslighet, säger Håkan Carlsson, chef för Polisens Circagrupp som utreder brott mot äldre, till Expressen

Listan av brottsplatser ska vara diger. Det rör sig om i stort sett likadant tillvägagångssätt. Gripandet ska ha skett i väst-Sverige.
– Vi följer de här ligorna och vill utreda så många brott som möjligt för att de äldre ska få upprättelse. Vi vill få stopp på det och lagföra dem, fortsätter Håkan Carlsson.

brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider