centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun/Rosie Alm

Äldre ska få mer näringsrik mat

Äldre på fyra äldreboenden i kommunen ska få mer näringsrik mat för att förebygga undernäring och öka kvaliteten för de boende.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun blir först i landet med en så kallad ÄTUP-certifierng. Det är ett bevis på att alla medarbetare inom äldreomsorgen deltagit i ÄTUP-utbildning kring näringslära och viken av en god måltidsupplevelse.
– Det är helt avgörande att samtliga medarbetare har den kompetens som behövs för att känna till tecken på undernäring och delta i det förebyggande arbetet. Vi tittar nu på hur vi kan bibehålla kunskapen hos våra medarbetare och utbilda våra nyanställda, säger Leena Vuorinen, verksamhetschef för äldreomsorgen i Sigtuna kommun.

Några konkreta förändringar som införts på fyra äldreboenden är att man ger proteinrika mellanmål, ett större urval av husmanskost, att man serverar förrätt Råå helgerna och att det blivit trivsammare kring matbordet.
– Certifieringen visar att vi ser att omsorgen av äldre inkluderar vikten av att få bra måltider. Tack vare satsningen har vi skapat gemensamma rutiner och tagit fram material som ska göra det lätt att göra rätt, säger Pärnilla Lindahl, områdeschef för Måltidsservice.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

nrh_sigtuna
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Nyheter Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

joes-helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

centrum_host_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

karnkraft_m_topp
seniordag_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

mp_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
ica_outsider
seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider