vinter_pan
Foto: Sigtuna kommun/Rosie Alm

Äldre ska få mer näringsrik mat

Äldre på fyra äldreboenden i kommunen ska få mer näringsrik mat för att förebygga undernäring och öka kvaliteten för de boende.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun blir först i landet med en så kallad ÄTUP-certifierng. Det är ett bevis på att alla medarbetare inom äldreomsorgen deltagit i ÄTUP-utbildning kring näringslära och viken av en god måltidsupplevelse.
– Det är helt avgörande att samtliga medarbetare har den kompetens som behövs för att känna till tecken på undernäring och delta i det förebyggande arbetet. Vi tittar nu på hur vi kan bibehålla kunskapen hos våra medarbetare och utbilda våra nyanställda, säger Leena Vuorinen, verksamhetschef för äldreomsorgen i Sigtuna kommun.

Några konkreta förändringar som införts på fyra äldreboenden är att man ger proteinrika mellanmål, ett större urval av husmanskost, att man serverar förrätt Råå helgerna och att det blivit trivsammare kring matbordet.
– Certifieringen visar att vi ser att omsorgen av äldre inkluderar vikten av att få bra måltider. Tack vare satsningen har vi skapat gemensamma rutiner och tagit fram material som ska göra det lätt att göra rätt, säger Pärnilla Lindahl, områdeschef för Måltidsservice.

nrh_sigtuna
vinter_helsida
oppethus_dec
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
centrum_outsider_host
storemore_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
pantamera_out
connys
nrh
slottsby_outsider