defacto_pan2020
Albin Tingwall firade förra veckans seger med lunch på Valvet. Återstår att se om det blir sigtunabesök igen på lördagen. Foto: Insändarbild

Albin klar för final

Sigtunabon Albin Tingwall är klar för Idol-final om en vecka.

centrum_artikel_host

19-årige Albin Tingwall får vara med i Idolfinalen om en vecka. Han får sällskap av Nike Sellmar. Albin var i chock när han blev den första att ropas upp av programledaren Per Lernström.
– Å gud. Hjälp mig, prata! sa han i Tv4.

Idolfinalen går på Tele2 Arena i Stockholm. Dit kommer även ett antal gästartister, som Benjamin Ingrosso och Mis Li. Albin fångade tittarnas och juryns hjärta hela hösten. Nu är han dessutom storfavorit att vinna Idol. Senast Sigtuna kommun hade en Idoldeltagare i final var det Jens Hult.

pantamera_avc_helsida
dack_helsida
connys_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

ica_helsida
joes-helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
connys
dack_outsider
ica_outsider