moderat_pan_nov
Albin och Nike Sellmar som vann Idol 2022Foto: Nathalie Ulinder Cuti

Albin föll i finalen

Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Albin Tingwall vann inte Idol men i alla fall svenska folkets hjärtan och han ska nu jobba vidare med musik säger han i en intervju till Aftonbladet:
– Musik kommer det bli, definitivt. Jag kommer göra allt jag kan för att det ska gå vägen.

Redan på förhand insåg han att det inte skulle gå att vinna mot Nike utan såg finalen som ett sätt att marknadsföra sig inför folk i musikbranschen.
– Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne. Det var lite av en återvändsgränd för mig, sa han till Aftonbladet.

Själva uppträdandet? Han missade låttext och mumlade fram flera låtrader innan han hittade tillbaka. Kanske var den stora scenen på Tele2Arena något som fick honom ur balans.
– De här lamporna, de psykar mig helt och hållet, sa han och pekade mot strålkastarna, fortsatte han.

Läs mer: Albin väljer låtar

humbacken_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

centrum_host_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

oppethus_helsida_2023
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
nrh
oppethus_agy_2023_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys