eu_valet_panorama

Air Leap utreder motorexplosion

Det var ett plan från Air Leap som drabbades av motorexplosion under torsdagskvällen: - En utredning angående orsaken till startproblemen på motorn har inletts, skriver Air Leap i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Efter torsdagskvällens incident där en explosion i en flygplansmotor inträffade i ett av Air Leaps plan av modell SAAB 340 kommenterar bolaget händelsen.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det i samband med motorstart med passagerare ombord på planet misslyckades och att vid det andra startförsöket sköt eldslåga ut genom avgasröret. Något som tyder på att det fanns bränsle kvar i motorns brännkammare efter det första startförsöket.

I samband med det meddelade kabinpersonal piloterna som avbröt startförsöket. I enlighet med flygbolagets säkerhetsrutiner valde man att evakuera passagerare. Något som ska ha skett i ordnade och lugna former. Passagerare togs sen omhand av säkerhetspersonal. Enligt Air Leap mår alla passagerare och personal bra. En utredning har startarts med anledning av händelsen men flygtrafiken mellan Karlstad och Arlanda påverkas inte och går som vanligt.

sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna