eldsjal2024_pan
Foto: Air Leap

Air Leap fortsätter flyga Arlanda-Örnsköldsvik

Trafikverket finansierar inte Air Leaps linje Arlanda-Örnsköldsvik men man fortätter ändå flyga på kommersiella grunder.

centrum_artikel_host

Trafikverket kommer inte låta sträckan Arlanda-Örnsköldsvik omfattas av den statliga upphandlingen. Air Leap som trafikerade sträckan har ändå beslutat att från 1 januari 2022 låta linjen vara kvar och trafikera under kommersiella grunder. Man kommer dessutom att utöka tidtabellen med två dagliga turer tur och retur måndag till fredag samt en tur och retur på söndagar.
– Örnsköldsvik är en mycket dynamisk stad och har en blomstrande industri med många internationella förgreningar, därför finns ett stort behov av en väl fungerande flygtrafik som ansluter till Stockholm-Arlanda, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Jon Melkersson menar att man befinner sig i den tredje djupa vågen av pandemin med stora utmaningar för samtliga flygbolag. Man har trots det fattat beslut om att fortsätta flyga.
– Vi har en nära samarbete med Air Leap och det är mycket glädjande att de valt att satsa kommersiellt på linjen Örnsköldsvik – Arlanda. Air Leaps kommande samarbete med SAS är mycket positivt då en hög andel av våra passagerare reser vidare ut i världen och ger även goda möjligheter för inkommande besökare att ta sig direkt till Örnsköldsvik från alla världens hörn, säger Robert Gyllroth, VD och flygplatschef Örnsköldsvik Airport AB.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

pantamera_avc_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

storemore_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host