Foto: Pressbild/Air Canada

Air Canada etablerar två linjer på Arlanda 2024

Air Canada, Kanadas största flygbolag, kommer att etablera sig på Stockholm Arlanda Airport i juni nästa år.

centrum_artikel_host

Air Canada kommer att erbjuda två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan, vilket inte bara kopplar samman den svenska huvudstaden med de största städerna i Kanada, utan även fungerar som en viktig anslutning till hela Kanada och Nordamerika.

Air Canada är känt som det främsta bolaget för reguljär flygtrafik till och från Kanada och deras nätverk är en del av Star Alliance, vilket underlättar för handel och turism.

Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia, säger att detta är ett tydligt tecken på förtroendet för den svenska flygmarknaden. Air Canada kommer att spela en avgörande roll i att knyta samman Stockholm med väletablerade marknader i Kanada, Nordamerika och resten av världen.

Air Canada utökar sin globala närvaro genom att inkludera Stockholm Arlanda Airport som en del av sina strategiska nav i Toronto och Montreal. Med non-stop Dreamliner-flygningar till Stockholm kommer de att erbjuda kunderna val och bekvämlighet när de reser mellan Nordamerika och Sveriges huvudstad.

Från och med den 12 juni 2024 kommer Air Canada att trafikera två direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport: Stockholm till Toronto två gånger i veckan och Stockholm till Montreal tre gånger i veckan. Båda linjerna kommer att trafikeras av Boeing 787-8 Dreamliner-flygplan med tre kabinalternativ för passagerarna att välja mellan.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

wenngarn_jul_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

centrum_host_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

joes-helsida
connys_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

ica_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
connys
storemore_out
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
ridskola_2020_outsider