kyrka_advent _pan
Foto: Svante Örnberg/Swedavia

Aeroflot nekas flyga till Arlanda

Regeringen har avslagit ryska flygbolaget Aeroflot ansökan om att flyga mellan Moskva-Arlanda.

centrum_artikel_host

Aeroflot har ansökt hos Transportstyrelsen om att flyga mellan Arlanda-Moskva under sommaren. Men eftersom ansökan berör en stat som omfattas av sanktioner är det regeringen som fattar beslutet. Med anledning av de EU-sanktioner som råder mot Ryssland gällande ryska luftfartyg att landa på, starta från eller flyga över EU:s territorium. Aeroflot har även obetalda luftfartsavgifter till Transportstyrelsen.
– Regeringen har arbetat tillsammans med EU för att rikta hårda sanktioner mot Ryssland. Helt i linje med sanktionerna avslår regeringen nu ansökan från ett ryskt flygbolag. Så tillämpas sanktionerna och så fortsätter vi att sätta press på Ryssland, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett uttalande.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
connys_helsida
agy_oppethus
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
marknaden_outsider
swedol_outsider
dackskifteoutsider