centrum_panorama_hostshopping
ADAAMFoto: Pressbild/Lavan Hakim

ADAAM samplar Veronica Maggio

ADAAM som tidigare i veckan vann en Grammis för Årets låt ger ut låten 17 där han samplar Veronica Maggio.

centrum_artikel_host

Grind Gang Music artisten ADAAM är tillbaka med en ny singel, ”17”, som tar oss tillbaka till hans tonårstid i Märsta innan han slog igenom på hiphop-scenen. Låten är en samplad version av Veronica Maggios hitsingel ”17 år” från 2008-albumet ”Och Vinnaren Är…”

Låten är producerad av Takenoelz och Pablo Paz från NLBNATION och är en hyllning till Maggio, vars ”17 år” är en av ADAAMs favoritlåtar. Han säger att han kan relatera till vad Maggio sjunger om, även om de kommer från olika miljöer och perspektiv.

ADAAM berättar också att låtens verser handlar om var han var i livet när han var 17 år gammal, och det var ungefär då saker började gå bra för honom. Han pratar om kärlek och sin relation till platsen han bor på och skillnaderna i sitt tänkande när han var 13 jämfört med nu. Han beskriver låten som en mix av en hype vibe och en djupare betydelse om man lyssnar noga på texten och dess betydelse.

”17” släpps den 5 maj via Grind Gang Music/EMI Sweden/Universal Music och vi kan förvänta oss att höra mer från ADAAM i framtiden.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

fritidsbanken_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

mp_tack_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider