sap_feb_pan
ADAAMFoto: Pressbild/Lavan Hakim

ADAAM samplar Veronica Maggio

ADAAM som tidigare i veckan vann en Grammis för Årets låt ger ut låten 17 där han samplar Veronica Maggio.

centrum_artikel_host

Grind Gang Music artisten ADAAM är tillbaka med en ny singel, ”17”, som tar oss tillbaka till hans tonårstid i Märsta innan han slog igenom på hiphop-scenen. Låten är en samplad version av Veronica Maggios hitsingel ”17 år” från 2008-albumet ”Och Vinnaren Är…”

Låten är producerad av Takenoelz och Pablo Paz från NLBNATION och är en hyllning till Maggio, vars ”17 år” är en av ADAAMs favoritlåtar. Han säger att han kan relatera till vad Maggio sjunger om, även om de kommer från olika miljöer och perspektiv.

ADAAM berättar också att låtens verser handlar om var han var i livet när han var 17 år gammal, och det var ungefär då saker började gå bra för honom. Han pratar om kärlek och sin relation till platsen han bor på och skillnaderna i sitt tänkande när han var 13 jämfört med nu. Han beskriver låten som en mix av en hype vibe och en djupare betydelse om man lyssnar noga på texten och dess betydelse.

”17” släpps den 5 maj via Grind Gang Music/EMI Sweden/Universal Music och vi kan förvänta oss att höra mer från ADAAM i framtiden.

sportlov
connys_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

spedition_helsida

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

steningekompani_helsida

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

funkisfest_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

centrum_host_helsida
jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

skridskodisco_helsida
julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider