valstadagen_pan
ADAAMFoto: Pressbild/Lavan Hakim

ADAAM samplar Veronica Maggio

ADAAM som tidigare i veckan vann en Grammis för Årets låt ger ut låten 17 där han samplar Veronica Maggio.

centrum_artikel_host

Grind Gang Music artisten ADAAM är tillbaka med en ny singel, ”17”, som tar oss tillbaka till hans tonårstid i Märsta innan han slog igenom på hiphop-scenen. Låten är en samplad version av Veronica Maggios hitsingel ”17 år” från 2008-albumet ”Och Vinnaren Är…”

Låten är producerad av Takenoelz och Pablo Paz från NLBNATION och är en hyllning till Maggio, vars ”17 år” är en av ADAAMs favoritlåtar. Han säger att han kan relatera till vad Maggio sjunger om, även om de kommer från olika miljöer och perspektiv.

ADAAM berättar också att låtens verser handlar om var han var i livet när han var 17 år gammal, och det var ungefär då saker började gå bra för honom. Han pratar om kärlek och sin relation till platsen han bor på och skillnaderna i sitt tänkande när han var 13 jämfört med nu. Han beskriver låten som en mix av en hype vibe och en djupare betydelse om man lyssnar noga på texten och dess betydelse.

”17” släpps den 5 maj via Grind Gang Music/EMI Sweden/Universal Music och vi kan förvänta oss att höra mer från ADAAM i framtiden.

nrh_sigtuna
Wenngarns_cafe_helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kultur & Nöje Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kultur & Nöje Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

valstadagen

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kultur & Nöje Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kultur & Nöje Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

centrum_host_helsida
joes-helsida
elon_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kultur & Nöje Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kultur & Nöje Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

connys_helsida
mp_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ica_outsider
valstadagen_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
student_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider