eldsjal2024_pan
Andie Lahdo, VD ABS WheelsFoto: Pressbild

ABS Wheels flyttar produktionen till Europa

Arlandastadbaserade ABS Wheels som haft produktion i Asien flyttar produktionen till Europa.

centrum_artikel_host

Tidningen Näringslivet skriver om att ABS Wheels väljer att flytta sin produktion av fälgar från Asien till Italien och Turkiet.
– Det är bara att bita i det sura äpplet. Vi märkte för två år sedan, alltså redan innan pandemin, att det blev allt jobbigare att få tag på containrar, priserna sköt i höjden, betalningsvillkoren blev sämre och produktionstiderna blev allt längre. Sedan kom pandemin och allt blev ännu värre. Därför är det inte längre hållbart att vara kvar i Asien, säger Andie Lahdo, VD, till tidningen.

ABS Wheels har haft höjda kostnader på grund av rusande råvarupriser på aluminium, bara i år är det 34 procent. Dessutom har transport och logistikkostnader ökat från 2200 dollar för en contamer till 17 000 dollar.
– Med sådana kostnadshöjningar måste vi i slutändan lägga det på fälgpriserna till våra konsumenter. Frakterna har blivit för dyra. Men kunderna kommer inte att acceptera att betala hur mycket som helst, fortsätter Andie Lahdo.

Lahdo tror att den kommande tiden är avgörande för många företag som har produktion i andra världsdelar. En del bolag kanske inte överlever två år framåt. De behöver därför vakna och ha koll åt vilket håll kompassen pekar, menar han.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

mp_helsida_eu

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

connys_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

storemore_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider