sap_feb_pan

85 000 läste märsta.nu i april

märsta.nu nådde 85 000 användare under maj vilket är en ökning jämfört med förra året: - Intresset är fortsatt stort från kommuninvånarna att ta del av lokala nyheter dygnet runt, kommenterar Daniel Iskander.

centrum_artikel_host

märsta.nu:s position som kommunens ledande lokalmedia är fortsatt stark. Trafiken ökade med fem procent i april jämfört med förra året. Det var 85 000 användare som räknades in under månaden. Nästan 13 procent var nya användare. De totala besöken uppgick till 372 000 vilket innebär att varje användare i snitt besöker märsta.nu fyra gånger.
– Människors mediekonsumtion förändras drastiskt och det är längesedan man i Sigtuna kommun väntade in tidningar för att ta del av lokala nyheter. Idag är det över 7 av 10 som läser märsta.nu via mobil och den andelen ökar kraftigt medan trafiken från datorer och paddor minskar, säger Daniel Iskandar, chefredaktör

Under den senaste tremånadersperioden har 219 000 användare hittat in till märsta.nu och totalt rör det sig om nästan 1,1 miljoner besök.
– Vi märker en ökning av att våra läsare dels stannar längre på sidan samt att de besöker fler sidor. Varje användare besöker oss också fler gånger än tidigare då antalet sessioner per användare gått upp med 7,3 procent, analyserar Daniel Iskandar.

För företagen som annonserar på märsta.nu är exponeringen för den lokala marknaden massiv. Man når en lokal målgrupp i aktuella sammanhang dygnet runt.
– Det är högt tryck på annonsbokningen just nu och vi har många trogna annonsörer som insett vikten av att synas lokalt online eftersom det är där som läsarna idag finns, säger Niclas Åhrman, säljare/annonsbokare på märsta.nu

märsta.nu bevakar hela Sigtuna kommun och inte bara Märsta. Sajten etablerades 2008 och innehar utgivningsbevis sedan 2015. Bevakningsområdet omfattar Rosersberg i söder, Arlanda i norr, Skepptuna, Odensala, Sigtuna med mera. Tidningen är hyperlokal med fokus på kvarters- och medborgarjournalistik.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

sportlov

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

skridskodisco_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

spedition_helsida
funkisfest_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

steningekompani_helsida
connys_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
connys
funkisfest_outsider