centrum_panorama_hostshopping

85 000 läste märsta.nu i april

märsta.nu nådde 85 000 användare under maj vilket är en ökning jämfört med förra året: - Intresset är fortsatt stort från kommuninvånarna att ta del av lokala nyheter dygnet runt, kommenterar Daniel Iskander.

centrum_artikel_host

märsta.nu:s position som kommunens ledande lokalmedia är fortsatt stark. Trafiken ökade med fem procent i april jämfört med förra året. Det var 85 000 användare som räknades in under månaden. Nästan 13 procent var nya användare. De totala besöken uppgick till 372 000 vilket innebär att varje användare i snitt besöker märsta.nu fyra gånger.
– Människors mediekonsumtion förändras drastiskt och det är längesedan man i Sigtuna kommun väntade in tidningar för att ta del av lokala nyheter. Idag är det över 7 av 10 som läser märsta.nu via mobil och den andelen ökar kraftigt medan trafiken från datorer och paddor minskar, säger Daniel Iskandar, chefredaktör

Under den senaste tremånadersperioden har 219 000 användare hittat in till märsta.nu och totalt rör det sig om nästan 1,1 miljoner besök.
– Vi märker en ökning av att våra läsare dels stannar längre på sidan samt att de besöker fler sidor. Varje användare besöker oss också fler gånger än tidigare då antalet sessioner per användare gått upp med 7,3 procent, analyserar Daniel Iskandar.

För företagen som annonserar på märsta.nu är exponeringen för den lokala marknaden massiv. Man når en lokal målgrupp i aktuella sammanhang dygnet runt.
– Det är högt tryck på annonsbokningen just nu och vi har många trogna annonsörer som insett vikten av att synas lokalt online eftersom det är där som läsarna idag finns, säger Niclas Åhrman, säljare/annonsbokare på märsta.nu

märsta.nu bevakar hela Sigtuna kommun och inte bara Märsta. Sajten etablerades 2008 och innehar utgivningsbevis sedan 2015. Bevakningsområdet omfattar Rosersberg i söder, Arlanda i norr, Skepptuna, Odensala, Sigtuna med mera. Tidningen är hyperlokal med fokus på kvarters- och medborgarjournalistik.

ica_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

dack_helsida
centrum_host_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
ica_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
dack_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider