centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

80 flyktingar till kommunens boenden

Kommunen kommer officiellt att ta emot flyktingar från Ukraina under lördagen, det är kvinnor och barn, 80 stycken bekräftar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Sigtuna kommun gjort klart med platser för 180 flyktingar i två skolor. Under lördagen ska 80 kvinnor och barn som flytt Ukraina efter den ryska invasionen tas emot. Vid Migrationsverket i Märsta/Arlandastad kan flyktingar från Ukraina söka asyl, under de senaste veckorna har det varit hårt tryck på Migrationsverket att registrera ansökningar. Flyktingar har redan kommit till Sigtuna kommun och en del barn har även börjat i skola. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kommenterar mottagandet:
– Jag lovade redan tidigt efter Rysslands oprovocerade krig att Sigtuna kommun skulle göra vad vi kan för att hjälpa Ukraina. Nu tar vi emot de första 80 personerna som ska bo i de tillfälliga boenden vi gjort iordning. Det är kvinnor och barn som flytt krigets fasor som vi nu med både glädje och stolthet kan erbjuda en trygg tillflyktsort i kommunen. Jag är personligen oerhört glad över att Sigtuna kan göra något konkret och viktigt för Ukrainas folk. Ingen kan göra all men alla kan göra något!

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Nyheter I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Nyheter SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
connys