kommun_skoterska
Foto: Sigtuna kommun

80 flyktingar till kommunens boenden

Kommunen kommer officiellt att ta emot flyktingar från Ukraina under lördagen, det är kvinnor och barn, 80 stycken bekräftar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Sigtuna kommun gjort klart med platser för 180 flyktingar i två skolor. Under lördagen ska 80 kvinnor och barn som flytt Ukraina efter den ryska invasionen tas emot. Vid Migrationsverket i Märsta/Arlandastad kan flyktingar från Ukraina söka asyl, under de senaste veckorna har det varit hårt tryck på Migrationsverket att registrera ansökningar. Flyktingar har redan kommit till Sigtuna kommun och en del barn har även börjat i skola. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kommenterar mottagandet:
– Jag lovade redan tidigt efter Rysslands oprovocerade krig att Sigtuna kommun skulle göra vad vi kan för att hjälpa Ukraina. Nu tar vi emot de första 80 personerna som ska bo i de tillfälliga boenden vi gjort iordning. Det är kvinnor och barn som flytt krigets fasor som vi nu med både glädje och stolthet kan erbjuda en trygg tillflyktsort i kommunen. Jag är personligen oerhört glad över att Sigtuna kan göra något konkret och viktigt för Ukrainas folk. Ingen kan göra all men alla kan göra något!

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

connys_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

adhd_kommun

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

sap_sep23_helsida
ica_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
connys
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
joes_outsider
nrh