centrum_panorama_hostshopping
Kombiterminalen i RosersbergFoto: Yilport

700-meters tåg trafikerar Rosersberg

Yilport som är terminaloperatör i Gävle och för kombiterminalen i Rosersberg kommer trafikera sträckan med ett 700 meter långt tåg.

centrum_artikel_host

Stockholmspendeln som går mellan Gävles hamn och Stockholm Nord i Rosersberg får ett längre tåg som kan vara upp till 700 meter långt. Tågsträckan är elektrifierad och har dubbla spår vilket ger goda förutsättningar för längre containertåg och därmed hållbara intermodala transporter.
– Vi ser ett ökat behov av hållbara, intermodala logistiklösningar. För att möta det behovet har vi utökat tåglängden i sitt grundutförande till 630 meter, och även kört tåg som är 700 meter långa. Med en tåglängd på 700 meter kan vi transportera 45st 45-fots-containers på samma tåg. Det motsvarar samma volym som 45 lastbilar med pallat gods, säger Joseph Muhumuza, Regional Sales Manager på YILPORT Nordic.

700-meters tåg är ovanliga i Sverige idag och utgår bara en procent av de dagliga avgångarna för godstrafik.
– Många av våra kunder efterfrågar mer hållbara logistiklösningar så vi på Scanlog tycker det är fantastiskt att vi kan erbjuda denna järnvägslösning. Gods som transporteras långväga från exempelvis Sydamerika till Gävle med båt transporterar vi sista biten med järnväg vilket innebär att vi tillsammans minskar världens koldioxidutsläpp, säger Matilda Jarbin, Hållbarhets- och kommunikationschef på Scanlog.

ica_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

connys_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
dack_helsida
centrum_host_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
dack_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
connys
pantamera_out