eldsjal2024_pan
Kombiterminalen i RosersbergFoto: Yilport

700-meters tåg trafikerar Rosersberg

Yilport som är terminaloperatör i Gävle och för kombiterminalen i Rosersberg kommer trafikera sträckan med ett 700 meter långt tåg.

centrum_artikel_host

Stockholmspendeln som går mellan Gävles hamn och Stockholm Nord i Rosersberg får ett längre tåg som kan vara upp till 700 meter långt. Tågsträckan är elektrifierad och har dubbla spår vilket ger goda förutsättningar för längre containertåg och därmed hållbara intermodala transporter.
– Vi ser ett ökat behov av hållbara, intermodala logistiklösningar. För att möta det behovet har vi utökat tåglängden i sitt grundutförande till 630 meter, och även kört tåg som är 700 meter långa. Med en tåglängd på 700 meter kan vi transportera 45st 45-fots-containers på samma tåg. Det motsvarar samma volym som 45 lastbilar med pallat gods, säger Joseph Muhumuza, Regional Sales Manager på YILPORT Nordic.

700-meters tåg är ovanliga i Sverige idag och utgår bara en procent av de dagliga avgångarna för godstrafik.
– Många av våra kunder efterfrågar mer hållbara logistiklösningar så vi på Scanlog tycker det är fantastiskt att vi kan erbjuda denna järnvägslösning. Gods som transporteras långväga från exempelvis Sydamerika till Gävle med båt transporterar vi sista biten med järnväg vilket innebär att vi tillsammans minskar världens koldioxidutsläpp, säger Matilda Jarbin, Hållbarhets- och kommunikationschef på Scanlog.

spedition_helsida
steningekompani_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

mp_helsida_eu

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

pantamera_avc_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
spedition_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys