eldsjal2024_pan
Foto: Region Örebro län

7 av 10 har tagit dubbla doser

Sigtuna kommun har en av de lägsta vaccineringsgraderna när det gäller dubbeldos i hela landet.

centrum_artikel_host

7 av 10 har tagit dubbeldos med vaccin mot covid-19. Det är en av de lägsta siffrorna i hela länet enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Drygt 29 900 har tagit två doser. Tidigare i veckan öppnade Region Stockholm upp för vaccinering med en tredje dos.

76 procent i kommunen över 16 år har tagit en dos. Det är främst bland 30 år och yngre som vaccineringsgraden är lägre. 40+ har mer än 3 av 4 tagit en dos. Bland 50 plus är 86 procent med en dos. Över 70 år är vaccineringstäckningen över 90 procent. Bara Södertälje och Botkyrka i länet har vaccinerat lägre andel än i Sigtuna kommun. Grannkommunerna Väsby och Bro har 8 av 10 invånare över 16 år med minst en dos.

storemore_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
mp_eu_outsider
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna