defacto_pan2020
Foto: Region Örebro län

7 av 10 har tagit dubbla doser

Sigtuna kommun har en av de lägsta vaccineringsgraderna när det gäller dubbeldos i hela landet.

centrum_artikel_host

7 av 10 har tagit dubbeldos med vaccin mot covid-19. Det är en av de lägsta siffrorna i hela länet enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Drygt 29 900 har tagit två doser. Tidigare i veckan öppnade Region Stockholm upp för vaccinering med en tredje dos.

76 procent i kommunen över 16 år har tagit en dos. Det är främst bland 30 år och yngre som vaccineringsgraden är lägre. 40+ har mer än 3 av 4 tagit en dos. Bland 50 plus är 86 procent med en dos. Över 70 år är vaccineringstäckningen över 90 procent. Bara Södertälje och Botkyrka i länet har vaccinerat lägre andel än i Sigtuna kommun. Grannkommunerna Väsby och Bro har 8 av 10 invånare över 16 år med minst en dos.

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

centrum_host_helsida
adhd_kommun
nrh_sigtuna
mp_ute_helsida
joes-helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

defacto_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

ica_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

connys_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_skoterska_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
mp_ute_outsider
kommun_adhd_outsider
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider