centrum_panorama_hostshopping
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

67 avlidna i kommunen-Nu startar vaccinering

Idag startar vaccinering mot covid19 och på flera äldreboenden runt om i länet kommer äldre att få sin första dos. Men fram till nu under pandemin har två av tre avlidna i kommunen haft antingen hemtjänst eller bott i särskilt boende.

centrum_artikel_host

67 personer i kommunen har avlidit till följd av covid-19. Siffror från Socialstyrelsen visar att 2 av 3 avlida hade antingen hemtjänst eller bodde i ett särskilt boende. En av tre hade inget stöd alls. Sedan sommaren har antalet avlidna fördubblats i kommunen. Fram till midsommar var antalet avlidna cirka 30 personer. Sigtuna kommun införde besöksförbud till sina äldreboenden som hävdes först 1:a oktober.

Antalet avlidna i kommunen har under den så kallade andra vågen varit 1-2 personer per vecka. Antalet smittade ligger de senaste två veckorna på över 400 per 100 000 invånare.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out