sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

600 000 beslagtogs på Arlanda

I samband med en riktad insats mot utförsel av kontanter till östra medelhavsländer och mellersta östern beslagtogs 600 000 kronor på Arlanda i oktober meddelar Tullverket.

centrum_artikel_host

En internationell kontrolloperation mot in- och utförsel av kontanter har genomförts i 20 länder, på Arlanda genomförde Tullen, Gränspolisen och Kornofogden kontroll av utresande från Arlanda till länder vid östra Medelhavet. Resultatet: 600 000 beslagtogs. Pengar som man tror skulle gå till terrorfinansierad verksamhet.

Beslagen gjorde på passagerare till Irak och Turkiet. Om man reser med 10 000 euro eller mer över EU:s gränser så ska detta anmälas till Tullverrket för att förhindra penningtvätt och organiserad brottslighet samt bekämpa terrorism.
– Vi ser en trend att det förs ut kontanter ut ur Sverige som möjligen skulle ha gått till att finansiera terrorism. Genom att samverka med Kronofogden och Polismyndigheten får vi tillsammans större befogenheter, övar på att samarbeta och ökar vår kunskap om smuggling av kontanta medel, säger Linda Rundqvist, nationell samordnare av den så kallade Chimera-operationen vid Tullverket, i ett pressmeddelande.

fritidsbanken_sportlov
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida
funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

skridskodisco_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

pantamera_avc_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
pantamera_out
connys
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider