nationaldagen_pan
Foto: Norrtälje kommun

60 nya fall förra veckan

Sigtuna kommun noterade 60 nya coronafall den gångna veckan.

centrum_artikel_host

Förra veckan rapporterades 60 nya covid-19-fall i kommunen, det är tredje veckan i rad med ungefär lika många fall. Totalt under pandemin har nu 5374 sjukdomsfall konstaterats i kommunen. Vecka 47 noterade ökning med tre fall jämfört med vecka 46. Men det är en kraftig minskning från vecka 43 när 104 testades positivt med covid-19.

I Region Stockholm var det nära en fördubbling av antalet fall från cirka 1700 till 3200. Fem personer vårdas på intensiven och två har rapporterats som avlidna. Totalt under pandemin har 288 000 sjukdomsfall konstaterats och 4527 har avlidit med covid-19. I kommunen har 114 personer avlidit med covid-19.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
pantamera_out
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider