vinter_pan
Foto: Norrtälje kommun

60 nya fall förra veckan

Sigtuna kommun noterade 60 nya coronafall den gångna veckan.

centrum_artikel_host

Förra veckan rapporterades 60 nya covid-19-fall i kommunen, det är tredje veckan i rad med ungefär lika många fall. Totalt under pandemin har nu 5374 sjukdomsfall konstaterats i kommunen. Vecka 47 noterade ökning med tre fall jämfört med vecka 46. Men det är en kraftig minskning från vecka 43 när 104 testades positivt med covid-19.

I Region Stockholm var det nära en fördubbling av antalet fall från cirka 1700 till 3200. Fem personer vårdas på intensiven och två har rapporterats som avlidna. Totalt under pandemin har 288 000 sjukdomsfall konstaterats och 4527 har avlidit med covid-19. I kommunen har 114 personer avlidit med covid-19.

ica_helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
oppethus_out
storemore_out
nrh
connys
ica_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
joes_outsider