kyrka_advent _pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

5700 covidfall på tre dagar

5700 nya fall av covid-19 har konstaterats i länet mellan 13-15 april meddelar Region Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde under fredagen rapportera om lokala siffror gällande covidsmittade. När Region Stockholm gick ut med en lägesrapport för denna vecka så konstateras att 5700 nya fall rapporterats in mellan 13-15 april. 579 personer vårdas på sjukhus och ytterligare 28 har avlidit.
– Länets akutsjukhus är mycket ansträngda särskilt vad det gäller intensivvården. Det finns lediga intensivvårdsplatser men marginalerna är inte så stora som vi skulle önska. Nu pågår en dialog med privata vårdgivare för att se om det finns möjlighet att stödja akutsjukhusen ytterligare genom att utföra mer vård som annars hade utförts vid akutsjukhus eller att hjälpa till med utbildad vårdpersonal som kan arbeta inom akutsjukvården, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Totalt i regionen sedan pandemins start har 4105 personer avlidit med covid-19, cirka 90 av dessa bodde i Sigtuna kommun. När det gäller vaccineringen har nu 16,6 procent av länsborna fått minst en dos, 6,4 procent har fått två doser. 13 procent har fått en dos i Sigtuna kommun. I maj väntas Region Stockholm erbjuda vaccin till alla över 18 år.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
marknaden_outsider
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider