eu_valet_panorama
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

5700 covidfall på tre dagar

5700 nya fall av covid-19 har konstaterats i länet mellan 13-15 april meddelar Region Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde under fredagen rapportera om lokala siffror gällande covidsmittade. När Region Stockholm gick ut med en lägesrapport för denna vecka så konstateras att 5700 nya fall rapporterats in mellan 13-15 april. 579 personer vårdas på sjukhus och ytterligare 28 har avlidit.
– Länets akutsjukhus är mycket ansträngda särskilt vad det gäller intensivvården. Det finns lediga intensivvårdsplatser men marginalerna är inte så stora som vi skulle önska. Nu pågår en dialog med privata vårdgivare för att se om det finns möjlighet att stödja akutsjukhusen ytterligare genom att utföra mer vård som annars hade utförts vid akutsjukhus eller att hjälpa till med utbildad vårdpersonal som kan arbeta inom akutsjukvården, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Totalt i regionen sedan pandemins start har 4105 personer avlidit med covid-19, cirka 90 av dessa bodde i Sigtuna kommun. När det gäller vaccineringen har nu 16,6 procent av länsborna fått minst en dos, 6,4 procent har fått två doser. 13 procent har fått en dos i Sigtuna kommun. I maj väntas Region Stockholm erbjuda vaccin till alla över 18 år.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider