moderat_sep_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

5700 covidfall på tre dagar

5700 nya fall av covid-19 har konstaterats i länet mellan 13-15 april meddelar Region Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde under fredagen rapportera om lokala siffror gällande covidsmittade. När Region Stockholm gick ut med en lägesrapport för denna vecka så konstateras att 5700 nya fall rapporterats in mellan 13-15 april. 579 personer vårdas på sjukhus och ytterligare 28 har avlidit.
– Länets akutsjukhus är mycket ansträngda särskilt vad det gäller intensivvården. Det finns lediga intensivvårdsplatser men marginalerna är inte så stora som vi skulle önska. Nu pågår en dialog med privata vårdgivare för att se om det finns möjlighet att stödja akutsjukhusen ytterligare genom att utföra mer vård som annars hade utförts vid akutsjukhus eller att hjälpa till med utbildad vårdpersonal som kan arbeta inom akutsjukvården, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Totalt i regionen sedan pandemins start har 4105 personer avlidit med covid-19, cirka 90 av dessa bodde i Sigtuna kommun. När det gäller vaccineringen har nu 16,6 procent av länsborna fått minst en dos, 6,4 procent har fått två doser. 13 procent har fått en dos i Sigtuna kommun. I maj väntas Region Stockholm erbjuda vaccin till alla över 18 år.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
connys_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
swedol_outsider