defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

5700 covidfall på tre dagar

5700 nya fall av covid-19 har konstaterats i länet mellan 13-15 april meddelar Region Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde under fredagen rapportera om lokala siffror gällande covidsmittade. När Region Stockholm gick ut med en lägesrapport för denna vecka så konstateras att 5700 nya fall rapporterats in mellan 13-15 april. 579 personer vårdas på sjukhus och ytterligare 28 har avlidit.
– Länets akutsjukhus är mycket ansträngda särskilt vad det gäller intensivvården. Det finns lediga intensivvårdsplatser men marginalerna är inte så stora som vi skulle önska. Nu pågår en dialog med privata vårdgivare för att se om det finns möjlighet att stödja akutsjukhusen ytterligare genom att utföra mer vård som annars hade utförts vid akutsjukhus eller att hjälpa till med utbildad vårdpersonal som kan arbeta inom akutsjukvården, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Totalt i regionen sedan pandemins start har 4105 personer avlidit med covid-19, cirka 90 av dessa bodde i Sigtuna kommun. När det gäller vaccineringen har nu 16,6 procent av länsborna fått minst en dos, 6,4 procent har fått två doser. 13 procent har fått en dos i Sigtuna kommun. I maj väntas Region Stockholm erbjuda vaccin till alla över 18 år.

joes-helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

connys_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

ica_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
ica_outsider
dack_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys