eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

50 poliser förläggs till Väsby

Trots det massiva intresset för en polisstation i Märsta står det nu klart att en station etableras i InfraCity: - Det kommer att arbeta ca 50 poliser på stationen och under nästa år kommer även yttre personal/utryckningsverksamhet och brottsförebyggande poliser att utgå därifrån och täcka dessa tre kommuner, skriver Jenny Markström, lokalpolisområde Sollentuna, i ett brev till Grannsamverkansansvariga.

centrum_artikel_host

Lorenzo Garcia som drog igång en massiv kampanj med över 2000 underskrifter om en polisstation i Märsta har kammat noll. Polisen etablerar en station i InfraCity som har plats för 50 poliser med ansvar för lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna och Väsby ingår. Receptionen där beräknas vara klar till i januari 2017. Garcia har uppvaktat Dan Eliasson via mail men utan resultat.

För drygt en vecka sedan ville oppositionsrådet Olov Holst (M) att han och Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) gör gemensam sak och kräver polisiär närvaro i Valsta. Han ansåg att kommunen pressat Polisen för lite i sammanhanget för att få bemanning. Vad märsta.nu erfar hade Märsta Centrums ägare FastPartner även en polisstation med i ritningarna för ett av husen som ska byggas längs med Nymärstagatan.

connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
storemore_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna