centrum_panorama_hostshopping

50-åring döms för vansinnesfärd på moped

I juli greps en man efter att ha kört runt på gångvägar i Valsta. Nu döms han till skyddstillsyn.

centrum_artikel_host

I mitten av juli larmades polis till Valsta sedan en man på moped kört runt på gångvägar. I samband med gripandet krängde han med kroppen varpå polis hade svårt att få in honom i polisbilen. Nu har han dömts för våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Mannens berusningsgrad uppgick till 1,76 promille enligt domen.

Mannen som är i 50-årsåldern hade varit ute och fiskat under natten, morgonen tänkte han träffa sin mamma för att äta mat. Poliserna skulle stanna mannen vid Buregatan/Valstavägen när han tog mer fart och körde in i skogen. Poliserna kunde se hur han vinglade och sedan ramlade vid en fritidsgård i Valsta. Mannen är sedan tidigare dömd för våldsamt motstånd 2014 och döms nu till skyddstillsyn samt att han ska genomgå vård och behandling för sin alkoholproblematik.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out