nationaldagen_pan
Foto: Norrtälje kommun

43 coronafall i kommunen

Sigtuna kommun hade 43 coronafall under vecka 37 vilket är en ökning jämfört med vecka 36.

centrum_artikel_host

Coronafallen i kommunen ökade från 25 till 43 under vecka 37. 4860 kommuninvånare har nu testats positivt med covid-19 under pandemin. 111 har avlidit. 9,8 procent av kommuninvånarna har testats positivt. I Region Stockholm minskade antalet fall till 1748, nio personer vårdades förra veckan på intensiven och totalt under pandemin har drygt 2200 haft behov av intensivvård. 4406 stockholmare har avlidit med covid-19.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
connys
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider