vinter_pan

40 nya coronafall

Det registrerades 40 nya coronafall i kommunen den föregående veckan.

centrum_artikel_host

FHM uppger att det registrerades 40 nya coronafall i kommunen förra veckan. Det är på ungefär samma nivå de senaste tre veckorna, efter att restriktionerna upphävts har även provtagningarna minskat och alla behöver inte provta sig vilken kan vara en orsak till lägre siffror. Dock ger covid-19 inte längre allvarliga symtom utan endast milda för de flesta människor. I Region Stockholm var det 1906 fall för vecka 9, tre vårdas på intensiven och sju har avlidit med covid-19.
– Vi ser en tydlig nedåtgående trend för smittspridningen i Sverige. Samtidigt är mörkertalet större än tidigare, eftersom testningen har minskat. Den koncentreras nu till hälso- och sjukvården och äldreomsorgen, där den bedöms göra mest nytta för att minska riskerna för vidare smittspridning och skydda de sköraste grupperna från allvarlig sjukdom och död, säger avdelningschef Britta Björkholm.

FHM uppger vidare att smittan inte är borta utan finns främst bland personer som bor på särskilt boende. Man bör stanna hemma vid symtom och följa rekommendationer inom vård och omsorg, bland annat för besökare.
– Även om pandemin har gått in i en ny fas med minskad smittspridning så pågår den fortfarande. Därför är det fortsatt viktigt att vaccinera sig mot covid-19 för att skydda sig själv och andra, och för att minska risken för allvarlig sjukdom och död. Genom en hög vaccinationstäckning är befolkningen också bättre rustade att stå emot nya smittvågor och virusvarianter, fortsätter Britta Björkholm.

slottsby_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
oppethus_dec

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
storemore_out
oppethus_out
joes_outsider
connys
slottsby_outsider
nrh
vinter_outsider