socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Så arbetar kommunen terrorförebyggande

Säkerhetsläget har tagit en allvarlig vändning när Säkerhetspolisen har beslutat att höja den nationella terrorhotnivån i Sverige från förhöjt hot (nivå 3) till högt hot (nivå 4) på en femgradig skala. Denna åtgärd har tagits som en strategisk bedömning och inte som en reaktion på någon enskild händelse. Vad innebär då denna höjda hotnivå för invånarna i Sigtuna kommun?

centrum_artikel_host

Säkerhetsfrågor har alltid varit högt prioriterade i Sigtuna kommun, och trots den ökade hotnivån är det ingen anledning till panik. Kommunen har aktivt arbetat med att stärka säkerheten och har tagit flera åtgärder för att hantera den förändrade situationen:

Arbetsgrupp för åtgärder: En särskild arbetsgrupp har satts upp för att utvärdera och implementera åtgärder. Denna grupp håller sig ständigt informerad om läget och samlar in aktuell information för att kunna agera effektivt.

Nära samarbete med aktörer: Sigtuna kommun har etablerat regelbundna avstämningar med externa aktörer som lokal polis, räddningstjänst och Swedavia. Genom att samarbeta och dela information kan man snabbt reagera på förändringar i säkerhetsläget.

Samverkan Stockholmsregionen (SSR): Sigtuna kommun är en del av nätverket SSR, där kommuner, polis och räddningstjänst i Stockholmsregionen samverkar. Genom detta nätverk delas inte bara information utan också arbetssätt för att gemensamt hantera säkerhetsfrågor.

Invånarens roll: För invånarna i Sigtuna kommun innebär den ökade terrorhotnivån inte nödvändigtvis stora förändringar i vardagen. Polisen uppmanar till fortsatt normalt leverne, samtidigt som det är viktigt att vara vaksam på avvikelser från det vanliga. Om du observerar något som verkar ovanligt eller misstänkt, uppmanas du att rapportera det genom Polisens webbformulär eller genom att ringa 114 14.

Sammanfattningsvis är den ökade terrorhotnivån ett allvarligt steg, men genom aktivt samarbete och medvetenhet kan Sigtuna kommun och dess invånare fortsätta att agera med trygghet i vardagen. Det gemensamma målet är att upprätthålla en säker och trygg miljö för alla medborgare.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

eldsjal2024_helsida
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
eldsjal2024_out