centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Trafiksäkerhetsvecka med fler poliskontroller

Polisen genomför denna vecka en satsning på ökad trafiksäkerhet.

centrum_artikel_host

Mellan 12-18 juni har Polisen en nationell trafikvecka i syfte att få fler att avstå från att köra påverkade. Alkohol är en av de vanligaste orsakerna till trafikolyckor och varje år omkommer 200 personer i trafiken och i drygt var femte olycka är alkohol eller droger inblandade.
– Påverkade förare har ingenting i trafiken att göra. De utsätter både sig själva och andra trafikanter för livsfara. Anledningen till att vi genomför nykterhetskontroller är att vi vill få bort förare som utgör en potentiell risk från våra vägar. Alla ska alltid köra nyktra, förklarar Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen.

Det finns dock ingen koppling mellan den nationella trafiksäkerhetsveckan och trafikolyckan som inträffade förra veckan och som krävde en 11-årig pojkes liv. Den misstänkte föraren delgavs misstanke om drograttfylleri i samband med anhållandet. Nationella trafiksäkerhetsveckor genomförs några gånger per år.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Tåg krockade med lodjur i Odensala

Blåljus En trafikolycka inträffade tidigt på fredagsmorgonen den 10 maj i Sigtuna, där ett tåg kolliderade med ett lodjur i närheten av Odensala. Enligt Polisens information befann sig lodjuret på spåret, och kollisionen resulterade i att djuret avled.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
sigtunakampen_outsider
ridskola_2020_outsider