centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

39-åring döms till rättspsykiatrisk vård

En 39-årig man dömdes för dråp till rättspsykiatrisk vård efter att en man bragts om livet på Tingvalla i höstas.

centrum_artikel_host

I höstas dödades en man på Tingvallavägen. I direkt anslutning till händelsen greps en misstänkt som häktades. Den misstänkte genomgick en så kallad paragraf 7-undersökning som slog fast att han vid tillfället för mordet inte var vid sina sinnes fulla bruk. Därmed kunde han inte dömas till fängelse vid en fällande dom.

När domen meddelades på torsdagen stod det klart att 39-åringen fälls för dråp samt ett antal mindre brott som skedde innan händelsen på Tingvalla. Påföljden blir således att han överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska också utge skadestånd till den avlidnes anhöriga.

Åklagaren hade yrkat på att 39-åringen döms för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död. Men istället landar det i dråp. Något som rätten förklarar med att uppsåtet också måste motiveras av den avlidnes skador. Mannen avled av ett flertal stick och förblödde. Det fanns också en konflikt dem emellan som gjorde att den dömde hade med sig en kniv för att skrämmas men inte i uppsåt att döda mannen. 39-åringen har brukat livsfarligt våld med en kökskniv där bladet var 20 centimeter långt. Men det dödande sticket utdelades i en situation där 39-åringen haft rätt till nödvärn.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

moderat_fokus_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

pantamera_avc_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

ica_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
connys
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
nrh
ica_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider