karnkraft_m
Foto: Insändarbild

39-åring döms till rättspsykiatrisk vård

En 39-årig man dömdes för dråp till rättspsykiatrisk vård efter att en man bragts om livet på Tingvalla i höstas.

centrum_artikel_host

I höstas dödades en man på Tingvallavägen. I direkt anslutning till händelsen greps en misstänkt som häktades. Den misstänkte genomgick en så kallad paragraf 7-undersökning som slog fast att han vid tillfället för mordet inte var vid sina sinnes fulla bruk. Därmed kunde han inte dömas till fängelse vid en fällande dom.

När domen meddelades på torsdagen stod det klart att 39-åringen fälls för dråp samt ett antal mindre brott som skedde innan händelsen på Tingvalla. Påföljden blir således att han överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska också utge skadestånd till den avlidnes anhöriga.

Åklagaren hade yrkat på att 39-åringen döms för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död. Men istället landar det i dråp. Något som rätten förklarar med att uppsåtet också måste motiveras av den avlidnes skador. Mannen avled av ett flertal stick och förblödde. Det fanns också en konflikt dem emellan som gjorde att den dömde hade med sig en kniv för att skrämmas men inte i uppsåt att döda mannen. 39-åringen har brukat livsfarligt våld med en kökskniv där bladet var 20 centimeter långt. Men det dödande sticket utdelades i en situation där 39-åringen haft rätt till nödvärn.

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

connys_helsida
seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

ica_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

pantamera_avc_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

joes-helsida
mp_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

karnkraft_m_topp
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniordag_outsider
joes_outsider
connys