Ronny Latva och Charlotta Söör från RC Bageri AB samt Madeleine Pettersson, Side by Side ABFoto: Företagarna

Här är Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Nu har Företagarna och Sigtuna kommun utsett Årets företagare och Årets unga företagare 2023. RC Bageri AB utsågs till Årets företagare och Madeleine Pettersson till Årets Unga företagare.

centrum_artikel_host

Kandidaterna till Årets företagare i kommunen var Jeanette Berndt, Sigtuna Lasergravyr AB, Daniel Mancilla, Maleon AB, Ronny Latva och Charlotta Söör, RC Bageri AB samt Tommy Johansson och Lenny Grahn från Steningekompaniet. Att utse en vinnare bland dessa var inte lätt enligt Björn Pettersson på Företagarna i Sigtuna kommun. Till slut landade man i RC Bageri AB där paret Ronny Latva och Charlotta Söör gått från ett café på Stora gatan till 85 anställda på Arlanda och i Stockholm.

Motiveringen lyder:
”Med passion för kvalitet och hantverket i fokus har årets Företagare startat sitt företag och fortsatt växa. Det är en inspirerande resa från det lilla cafét på Stora gatan i Sigtuna till etableringen på internationella Arlanda. Charlotta Söör och Ronny Latva delar drömmen och det hårda arbetet bakom RC Bageri AB. Tillsammans erbjuder de hög service och nytänkande produkter med hållbarhet som en central del. Sedan starten har företaget skapat många nya arbetstillfällen och möjligheter för människor. Idag har man ca 85 anställda och det talas ett tiotal olika språk på deras framgångsrika företag.”

Till Årets unga företagare stod det mellan Ludvig Askerwall och Madeleine Pettersson. Kriteriet för att nomineras var att man ska vara under 35 år. Madeleine Pettersson utsågs till vinnare, hon driver till vardags Side by Side AB.

Motiveringen för Årets unga företagare:
”Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun är en företagsam och innovativ person som är en förebild för unga personer och som utmanar en traditionell bransch med nya kreativa idéer och nya samarbeten. Genom att sprida sitt budskap om jakt, hälsa, livsstil och landsbygd på såväl sociala medier, föreläsningar som på skolor har hon lyckats att bli en talesperson i en mansdominerad bransch. Årets Unga Företagare driver Skandinaviens mest inflytelserika jaktkanal för kvinnor inom jakt och mode och hon har fått stor uppmärksamhet i både tryckt och digital media. Madeleine lyfter fram hälsa utifrån egna erfarenheter och bidrar med att ge tillbaka till andra unga genom att visa att hennes energi och passion för livet är mer än sjukhusbesök, operationer, snabbmat och stress.

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

pantamera_avc_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

connys_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider