centrum_panorama_hostshopping
Ronny Latva och Charlotta Söör från RC Bageri AB samt Madeleine Pettersson, Side by Side ABFoto: Företagarna

Här är Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Nu har Företagarna och Sigtuna kommun utsett Årets företagare och Årets unga företagare 2023. RC Bageri AB utsågs till Årets företagare och Madeleine Pettersson till Årets Unga företagare.

centrum_artikel_host

Kandidaterna till Årets företagare i kommunen var Jeanette Berndt, Sigtuna Lasergravyr AB, Daniel Mancilla, Maleon AB, Ronny Latva och Charlotta Söör, RC Bageri AB samt Tommy Johansson och Lenny Grahn från Steningekompaniet. Att utse en vinnare bland dessa var inte lätt enligt Björn Pettersson på Företagarna i Sigtuna kommun. Till slut landade man i RC Bageri AB där paret Ronny Latva och Charlotta Söör gått från ett café på Stora gatan till 85 anställda på Arlanda och i Stockholm.

Motiveringen lyder:
”Med passion för kvalitet och hantverket i fokus har årets Företagare startat sitt företag och fortsatt växa. Det är en inspirerande resa från det lilla cafét på Stora gatan i Sigtuna till etableringen på internationella Arlanda. Charlotta Söör och Ronny Latva delar drömmen och det hårda arbetet bakom RC Bageri AB. Tillsammans erbjuder de hög service och nytänkande produkter med hållbarhet som en central del. Sedan starten har företaget skapat många nya arbetstillfällen och möjligheter för människor. Idag har man ca 85 anställda och det talas ett tiotal olika språk på deras framgångsrika företag.”

Till Årets unga företagare stod det mellan Ludvig Askerwall och Madeleine Pettersson. Kriteriet för att nomineras var att man ska vara under 35 år. Madeleine Pettersson utsågs till vinnare, hon driver till vardags Side by Side AB.

Motiveringen för Årets unga företagare:
”Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun är en företagsam och innovativ person som är en förebild för unga personer och som utmanar en traditionell bransch med nya kreativa idéer och nya samarbeten. Genom att sprida sitt budskap om jakt, hälsa, livsstil och landsbygd på såväl sociala medier, föreläsningar som på skolor har hon lyckats att bli en talesperson i en mansdominerad bransch. Årets Unga Företagare driver Skandinaviens mest inflytelserika jaktkanal för kvinnor inom jakt och mode och hon har fått stor uppmärksamhet i både tryckt och digital media. Madeleine lyfter fram hälsa utifrån egna erfarenheter och bidrar med att ge tillbaka till andra unga genom att visa att hennes energi och passion för livet är mer än sjukhusbesök, operationer, snabbmat och stress.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider