valstadagen_pan
Ronny Latva och Charlotta Söör från RC Bageri AB samt Madeleine Pettersson, Side by Side ABFoto: Företagarna

Här är Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Nu har Företagarna och Sigtuna kommun utsett Årets företagare och Årets unga företagare 2023. RC Bageri AB utsågs till Årets företagare och Madeleine Pettersson till Årets Unga företagare.

centrum_artikel_host

Kandidaterna till Årets företagare i kommunen var Jeanette Berndt, Sigtuna Lasergravyr AB, Daniel Mancilla, Maleon AB, Ronny Latva och Charlotta Söör, RC Bageri AB samt Tommy Johansson och Lenny Grahn från Steningekompaniet. Att utse en vinnare bland dessa var inte lätt enligt Björn Pettersson på Företagarna i Sigtuna kommun. Till slut landade man i RC Bageri AB där paret Ronny Latva och Charlotta Söör gått från ett café på Stora gatan till 85 anställda på Arlanda och i Stockholm.

Motiveringen lyder:
”Med passion för kvalitet och hantverket i fokus har årets Företagare startat sitt företag och fortsatt växa. Det är en inspirerande resa från det lilla cafét på Stora gatan i Sigtuna till etableringen på internationella Arlanda. Charlotta Söör och Ronny Latva delar drömmen och det hårda arbetet bakom RC Bageri AB. Tillsammans erbjuder de hög service och nytänkande produkter med hållbarhet som en central del. Sedan starten har företaget skapat många nya arbetstillfällen och möjligheter för människor. Idag har man ca 85 anställda och det talas ett tiotal olika språk på deras framgångsrika företag.”

Till Årets unga företagare stod det mellan Ludvig Askerwall och Madeleine Pettersson. Kriteriet för att nomineras var att man ska vara under 35 år. Madeleine Pettersson utsågs till vinnare, hon driver till vardags Side by Side AB.

Motiveringen för Årets unga företagare:
”Årets Unga Företagare i Sigtuna kommun är en företagsam och innovativ person som är en förebild för unga personer och som utmanar en traditionell bransch med nya kreativa idéer och nya samarbeten. Genom att sprida sitt budskap om jakt, hälsa, livsstil och landsbygd på såväl sociala medier, föreläsningar som på skolor har hon lyckats att bli en talesperson i en mansdominerad bransch. Årets Unga Företagare driver Skandinaviens mest inflytelserika jaktkanal för kvinnor inom jakt och mode och hon har fått stor uppmärksamhet i både tryckt och digital media. Madeleine lyfter fram hälsa utifrån egna erfarenheter och bidrar med att ge tillbaka till andra unga genom att visa att hennes energi och passion för livet är mer än sjukhusbesök, operationer, snabbmat och stress.

joes-helsida
connys_helsida

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

mp_helsida
centrum_host_helsida

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

defacto_helsida
EXTRA

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Näringsliv Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

elon_helsida

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

valstadagen
ica_helsida

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

nrh_sigtuna

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

Wenngarns_cafe_helsida

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

pantamera_avc_helsida

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
ica_outsider
mp_outsider
wenngarn_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
student_outsider
valstadagen_outsider