valstadagen_pan
Jonas Eriksson, Niklas Wikegård och Lars Kempe med Malin OlssonFoto: Pressbild

Sigtunaprofilerna tar över Olssons

Sigtunaprofilerna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson tar tillsammans med Lars Kempe över Olssons Kött & Delikatesser i Sigtuna stadsängar.

centrum_artikel_host

Malin Olsson lämnar Olssons Kött och Delikatesser i Sigtuna stadsängar till sigtunaprofilerna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson. Tillsammans med Lars Kempe som tidigare drivit Båthuset ska trion driva Sigtunas saluhall vidare.
– Det är med viss sorg jag lämmar Sigtuna men med en ännu större glädje som jag lämnar över rodret 5ll de nya ägarna. Jag vill samtidigt tacka mina trogna kunder för mina två och ett halvt fantastiska år i Sigtuna, säger Malin Olsson.

Jonas och Niklas startade gymmet WE 2016. Men kötthall är en ny business för duon.
– Vi älskar all form av träning och rörelse, den sociala mötesplatsen och såklart god mat och dryck. Och på Olssons KöE och Delikatesser kommer vi tillsammans att kunna utveckla alla goda delar som vi brinner för, säger de i ett gemensamt uttalande.

Det kommer vara två separata bolag, alltså WE och Olssons, men man ser redan synergieffekter för att förvalta och förbättra Olssons koncept.
– Här kommer vi aE utveckla den sociala mötesplatsen ytterligare tillsammans med WE:s nästan 2500 medlemmar, alla padelspelare i området, samt Olssons befintliga kunder och förhoppningsvis många fler nya kunder.

Lars Kempe kommer vara VD och verksamhetschef för Olssons. Kempe har ett förflutet på Sigtuna stadshotell, Edsbacka krog och Båthuset. Han har sedan starten av Olssons även arbetat bakom disken.
– Jag känner mig stolt över att få chansen aE ta över stafettpinnen. Restaurangbranschen och Sigtuna kan jag väl, och jag ser nu fram emot att utveckla min kunskap kring butik, deli och försäljning mot kunder.

Wenngarns_cafe_helsida
nrh_sigtuna

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

elon_helsida
defacto_helsida

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

mp_helsida

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

EXTRA

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Näringsliv Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

ica_helsida

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

valstadagen

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

connys_helsida

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

centrum_host_helsida

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

pantamera_avc_helsida

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

joes-helsida

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
wenngarn_outsider
pantamera_out
mp_outsider
nrh
valstadagen_outsider
student_outsider
connys
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider