sap_feb_pan
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Så många reste via Arlanda

Drygt ett år efter pandemin har Arlanda nu nått upp till 1,4 miljoner resenärer och Terminal 2 planerar att öppna för Non-Schengen-trafik.

centrum_artikel_host

Swedavia uppger att Arlanda under januari hade 1,4 miljoner resenärer, det är nästan ett år sen restriktionerna efter pandemin lade sig. Det är en ökning med 95 procent jämfört med januari ifjol och 80 procent av nivåerna före pandemin 2019. Utrikesresandet nästan fördubblades och uppgick till 1,2 miljoner medan inrikes ökade med 83 procent till 300 000. Till sommaren planerar man för att öppna upp Terminal 2 för Non-Schengen.
– Vi vidtar också flera åtgärder för att använda och dimensionera flygplatsernas kapacitet på bästa sätt. På Arlanda innebär det bland annat att även Terminal 2 till sommaren kommer att ha Non-Schengentrafik för första gången sedan pandemins början. Samtidigt pågår ett intensivt förberedelsearbete på inför öppningen av den nya moderna säkerhetskontrollen och marknadsplatsen i Terminal 5 senare i år, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

fritidsbanken_sportlov

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
sportlov

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

spedition_helsida
centrum_host_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna