centrum_panorama_hostshopping
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Så många reste via Arlanda

Drygt ett år efter pandemin har Arlanda nu nått upp till 1,4 miljoner resenärer och Terminal 2 planerar att öppna för Non-Schengen-trafik.

centrum_artikel_host

Swedavia uppger att Arlanda under januari hade 1,4 miljoner resenärer, det är nästan ett år sen restriktionerna efter pandemin lade sig. Det är en ökning med 95 procent jämfört med januari ifjol och 80 procent av nivåerna före pandemin 2019. Utrikesresandet nästan fördubblades och uppgick till 1,2 miljoner medan inrikes ökade med 83 procent till 300 000. Till sommaren planerar man för att öppna upp Terminal 2 för Non-Schengen.
– Vi vidtar också flera åtgärder för att använda och dimensionera flygplatsernas kapacitet på bästa sätt. På Arlanda innebär det bland annat att även Terminal 2 till sommaren kommer att ha Non-Schengentrafik för första gången sedan pandemins början. Samtidigt pågår ett intensivt förberedelsearbete på inför öppningen av den nya moderna säkerhetskontrollen och marknadsplatsen i Terminal 5 senare i år, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

joes-helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

pantamera_avc_helsida
dack_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
ica_helsida
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider