centrum_panorama_hostshopping
Foto: Orlando Boström/Swedavia

Så många reste via Arlanda

Drygt ett år efter pandemin har Arlanda nu nått upp till 1,4 miljoner resenärer och Terminal 2 planerar att öppna för Non-Schengen-trafik.

centrum_artikel_host

Swedavia uppger att Arlanda under januari hade 1,4 miljoner resenärer, det är nästan ett år sen restriktionerna efter pandemin lade sig. Det är en ökning med 95 procent jämfört med januari ifjol och 80 procent av nivåerna före pandemin 2019. Utrikesresandet nästan fördubblades och uppgick till 1,2 miljoner medan inrikes ökade med 83 procent till 300 000. Till sommaren planerar man för att öppna upp Terminal 2 för Non-Schengen.
– Vi vidtar också flera åtgärder för att använda och dimensionera flygplatsernas kapacitet på bästa sätt. På Arlanda innebär det bland annat att även Terminal 2 till sommaren kommer att ha Non-Schengentrafik för första gången sedan pandemins början. Samtidigt pågår ett intensivt förberedelsearbete på inför öppningen av den nya moderna säkerhetskontrollen och marknadsplatsen i Terminal 5 senare i år, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

centrum_host_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
klara_outsider
connys
fritidsbanken_outsider