vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_artikel_host

På onsdagen är det budgetfullmäktige. För andra raka mandatperioden är det blått styre än dock i minoritet denna gång i och med att Sverigedemokraterna är vågmästare. Enligt ett pressmeddelande från Kristdemokraterna är det stora utmaningar som väntar kommunen med ökade pensionskostnader på cirka 108 miljoner, ökade räntekostnader med 14 miljoner, ökade elkostnader med tio miljoner och ökade livsmedelskostnader med sju miljoner.
– Det hårda arbete som vi i kommunledningen de senaste åren lagt ned på att sanera kommunens svaga ekonomi ger oss en stark ekonomisk bas att utgå ifrån, säger Kristdemokraternas gruppledare Bengt Hellström inför debatten.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

vinter_helsida
joes-helsida
defacto_helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
vinter_outsider
storemore_out
nrh
connys
slottsby_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
oppethus_out
centrum_outsider_host