centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_artikel_host

På onsdagen är det budgetfullmäktige. För andra raka mandatperioden är det blått styre än dock i minoritet denna gång i och med att Sverigedemokraterna är vågmästare. Enligt ett pressmeddelande från Kristdemokraterna är det stora utmaningar som väntar kommunen med ökade pensionskostnader på cirka 108 miljoner, ökade räntekostnader med 14 miljoner, ökade elkostnader med tio miljoner och ökade livsmedelskostnader med sju miljoner.
– Det hårda arbete som vi i kommunledningen de senaste åren lagt ned på att sanera kommunens svaga ekonomi ger oss en stark ekonomisk bas att utgå ifrån, säger Kristdemokraternas gruppledare Bengt Hellström inför debatten.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

centrum_host_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

oppethus_helsida_2023

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
humbacken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
humbacken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host