centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_artikel_host

På onsdagen är det budgetfullmäktige. För andra raka mandatperioden är det blått styre än dock i minoritet denna gång i och med att Sverigedemokraterna är vågmästare. Enligt ett pressmeddelande från Kristdemokraterna är det stora utmaningar som väntar kommunen med ökade pensionskostnader på cirka 108 miljoner, ökade räntekostnader med 14 miljoner, ökade elkostnader med tio miljoner och ökade livsmedelskostnader med sju miljoner.
– Det hårda arbete som vi i kommunledningen de senaste åren lagt ned på att sanera kommunens svaga ekonomi ger oss en stark ekonomisk bas att utgå ifrån, säger Kristdemokraternas gruppledare Bengt Hellström inför debatten.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
klara_outsider