eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_artikel_host

På onsdagen är det budgetfullmäktige. För andra raka mandatperioden är det blått styre än dock i minoritet denna gång i och med att Sverigedemokraterna är vågmästare. Enligt ett pressmeddelande från Kristdemokraterna är det stora utmaningar som väntar kommunen med ökade pensionskostnader på cirka 108 miljoner, ökade räntekostnader med 14 miljoner, ökade elkostnader med tio miljoner och ökade livsmedelskostnader med sju miljoner.
– Det hårda arbete som vi i kommunledningen de senaste åren lagt ned på att sanera kommunens svaga ekonomi ger oss en stark ekonomisk bas att utgå ifrån, säger Kristdemokraternas gruppledare Bengt Hellström inför debatten.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
storemore_out
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out