kyrka_advent _pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Så mycket näthandlar kommuninvånarna

Sigtunaborna hör till de länsbor som handlar mindre på nätet jämfört med andra stockholmare.

centrum_artikel_host

Stockholmare näthandlar mest enligt siffror från Klarna. I länet är det boende i Nykvarn som stör för den största näthandeln följt av Värmdö och Lidingö. Det som man handlar mest av är kläder och skor samt apoteks- och skönhetsprodukter. I Sigtuna hör man dock inte till länstoppen utan kommuninvånarna handlar tio procent mindre än genomsnittsvärdet enligt Klarna. Bara i fyra andra kommuner är det lägre näthandel än i Sigtuna.
– Trots att många håller hårt i plånboken kan vi se att allt fler svenskar näthandlar regelbundet. Näthandeln är utspridd i landet och topplistan över de regioner som handlar mest online inkluderar Stockholm, Gotland och Norrbotten. Däremot kan man se regionala skillnader sett till vad man handlar. Under de senaste månaderna har befolkningen i landets norra län handlat mer sport- och fritidsprodukter, medan invånarna i storstadsregionerna handlat mer kläder och smycken jämfört med riksgenomsnittet, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

vintermarknad_helsida
centrum_host_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

moderat_pan_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus
advent_kyrka_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

connys_helsida
defacto_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Skincity har flyttat in i nya lokaler i Rosersberg

Näringsliv Ett år efter att spadtaget tagits för Skincity har företaget nu flyttat in: - Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt, säger VD Sofie Jacobsson, Head of Supply Chain & Customer Service.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
connys
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
dackskifteoutsider
swedol_outsider