defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Så mycket näthandlar kommuninvånarna

Sigtunaborna hör till de länsbor som handlar mindre på nätet jämfört med andra stockholmare.

centrum_artikel_host

Stockholmare näthandlar mest enligt siffror från Klarna. I länet är det boende i Nykvarn som stör för den största näthandeln följt av Värmdö och Lidingö. Det som man handlar mest av är kläder och skor samt apoteks- och skönhetsprodukter. I Sigtuna hör man dock inte till länstoppen utan kommuninvånarna handlar tio procent mindre än genomsnittsvärdet enligt Klarna. Bara i fyra andra kommuner är det lägre näthandel än i Sigtuna.
– Trots att många håller hårt i plånboken kan vi se att allt fler svenskar näthandlar regelbundet. Näthandeln är utspridd i landet och topplistan över de regioner som handlar mest online inkluderar Stockholm, Gotland och Norrbotten. Däremot kan man se regionala skillnader sett till vad man handlar. Under de senaste månaderna har befolkningen i landets norra län handlat mer sport- och fritidsprodukter, medan invånarna i storstadsregionerna handlat mer kläder och smycken jämfört med riksgenomsnittet, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

mp_helsida
ica_helsida
karnkraft_m_topp
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Handelsbanken stänger i Märsta Centrum

Näringsliv Handelsbanken som haft kontor i Märsta i flera decennier stänger och flyttar till Sigtuna: - Bakgrunden till Handelsbankens nuvarande omorganisation är att allt fler kunder väljer digitala mötesplatser för sina bankaffärer och i mindre utsträckning väljer att besöka bankkontor, säger kontorschefen Johanna Estman Larsson.

connys_helsida
seniordag_helsida

Så deklarerar du smartast

Näringsliv Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

joes-helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
nrh
swedol_outsider
connys
mp_outsider