socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Så mycket näthandlar kommuninvånarna

Sigtunaborna hör till de länsbor som handlar mindre på nätet jämfört med andra stockholmare.

centrum_artikel_host

Stockholmare näthandlar mest enligt siffror från Klarna. I länet är det boende i Nykvarn som stör för den största näthandeln följt av Värmdö och Lidingö. Det som man handlar mest av är kläder och skor samt apoteks- och skönhetsprodukter. I Sigtuna hör man dock inte till länstoppen utan kommuninvånarna handlar tio procent mindre än genomsnittsvärdet enligt Klarna. Bara i fyra andra kommuner är det lägre näthandel än i Sigtuna.
– Trots att många håller hårt i plånboken kan vi se att allt fler svenskar näthandlar regelbundet. Näthandeln är utspridd i landet och topplistan över de regioner som handlar mest online inkluderar Stockholm, Gotland och Norrbotten. Däremot kan man se regionala skillnader sett till vad man handlar. Under de senaste månaderna har befolkningen i landets norra län handlat mer sport- och fritidsprodukter, medan invånarna i storstadsregionerna handlat mer kläder och smycken jämfört med riksgenomsnittet, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

centrum_host_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider