centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Så mycket näthandlar kommuninvånarna

Sigtunaborna hör till de länsbor som handlar mindre på nätet jämfört med andra stockholmare.

centrum_artikel_host

Stockholmare näthandlar mest enligt siffror från Klarna. I länet är det boende i Nykvarn som stör för den största näthandeln följt av Värmdö och Lidingö. Det som man handlar mest av är kläder och skor samt apoteks- och skönhetsprodukter. I Sigtuna hör man dock inte till länstoppen utan kommuninvånarna handlar tio procent mindre än genomsnittsvärdet enligt Klarna. Bara i fyra andra kommuner är det lägre näthandel än i Sigtuna.
– Trots att många håller hårt i plånboken kan vi se att allt fler svenskar näthandlar regelbundet. Näthandeln är utspridd i landet och topplistan över de regioner som handlar mest online inkluderar Stockholm, Gotland och Norrbotten. Däremot kan man se regionala skillnader sett till vad man handlar. Under de senaste månaderna har befolkningen i landets norra län handlat mer sport- och fritidsprodukter, medan invånarna i storstadsregionerna handlat mer kläder och smycken jämfört med riksgenomsnittet, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

brobygget_2024

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
klara_outsider