moderat_fokus_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Man dömd för rån i Sigtuna

En man från Hälleforsnäs döms för flertal grova brott sedan hotat och rånat flera flickor i Sjudargården.

centrum_artikel_host

I juni kallades ett stort pådrag till Sigtuna med anledning av ett rån. En man hade tillgripit elsparkscykel under hot och tvång. Nu har mannen dömts för flera brott; Grovt olaga tvång, olaga hit, rån och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till fängelse i två år och tre månader. Det sistnämnda rör ett brott på Lidingö där mannen hade en machete på allmän plats.

Mannen rånade en av flickorna på hennes elsparkcykel men kom inte längre än till Vibyvägen där han kunde gripas av polisen. Tidigare under dagen hade han rånat en elev på SSHL på dennes elsparkcykel också men den cykeln kom mannen inte långt med. Samtliga målsägande var under 18 år. Mannen ska även betala skadestånd på 30 000, 15 000 och 10 000 kronor till de tre målsägandena som utsattes av brotten.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

skanela_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
joes-helsida
sap_sep23_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

ica_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
connys
socialdem_sep23_outsider
skanela_outsider