nationaldagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Man dömd för rån i Sigtuna

En man från Hälleforsnäs döms för flertal grova brott sedan hotat och rånat flera flickor i Sjudargården.

centrum_artikel_host

I juni kallades ett stort pådrag till Sigtuna med anledning av ett rån. En man hade tillgripit elsparkscykel under hot och tvång. Nu har mannen dömts för flera brott; Grovt olaga tvång, olaga hit, rån och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till fängelse i två år och tre månader. Det sistnämnda rör ett brott på Lidingö där mannen hade en machete på allmän plats.

Mannen rånade en av flickorna på hennes elsparkcykel men kom inte längre än till Vibyvägen där han kunde gripas av polisen. Tidigare under dagen hade han rånat en elev på SSHL på dennes elsparkcykel också men den cykeln kom mannen inte långt med. Samtliga målsägande var under 18 år. Mannen ska även betala skadestånd på 30 000, 15 000 och 10 000 kronor till de tre målsägandena som utsattes av brotten.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider