galan_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Man dömd för rån i Sigtuna

En man från Hälleforsnäs döms för flertal grova brott sedan hotat och rånat flera flickor i Sjudargården.

centrum_artikel_host

I juni kallades ett stort pådrag till Sigtuna med anledning av ett rån. En man hade tillgripit elsparkscykel under hot och tvång. Nu har mannen dömts för flera brott; Grovt olaga tvång, olaga hit, rån och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till fängelse i två år och tre månader. Det sistnämnda rör ett brott på Lidingö där mannen hade en machete på allmän plats.

Mannen rånade en av flickorna på hennes elsparkcykel men kom inte längre än till Vibyvägen där han kunde gripas av polisen. Tidigare under dagen hade han rånat en elev på SSHL på dennes elsparkcykel också men den cykeln kom mannen inte långt med. Samtliga målsägande var under 18 år. Mannen ska även betala skadestånd på 30 000, 15 000 och 10 000 kronor till de tre målsägandena som utsattes av brotten.

toppbanner
defacto_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

valet2022

Öhlund: Vi agerar vågmästare

Politik Efter beskedet om att kommunledningen ska vara i minoritet har Sverigedemokraterna beslutat att agera vågmästare och lägga en egen budget i fullmäktige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
galan_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
swedol_outsider