centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

3500 nya covidfall över nyår

Under nyårshelgen har drygt 3500 nya fall av covid-19 konstaterats i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Mellan onsdag-söndag har 3564 fall av covid-19 konstaterats runt om i regionen enligt Region Stockholm, de lokala siffrorna för kommuner kommer senare under tisdagen. Två personer har avlidit till följd av covid-19.
– Under nyårshelgen har det varit ett mycket ansträngt läge vid akutsjukhusen. Det är både många patienter med covid-19 och patienter med andra diagnoser som behöver den akuta vården just nu. Det ansträngda läget förväntas öka under trettonhelgen. Nu pågår ett intensivt arbete för att skapa fler vårdplatser och att fortsätta frigöra fler resurser för den akuta och nödvändiga vården. Trots det ansträngda läget uppmanar jag dig som behöver vård att kontakta 1177 för att få råd om när, var och hur du ska söka vård för dina symtom, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Totalt sedan pandemins början har nästan 122 000 stockholmare smittats, 3273 personer har avlidit. 80 patienter får just nu intensivvård och totalt är det 670 personer i behov av sjukvård.

forstamaj_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

mp_helsida_eu

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out