centrum_panorama_hostshopping
Bild från Äldreriksdag för några år sedan. Äldreriksdagen kommer även den tillbaka Foto: Sigtuna kommun

Seniormässa arrangeras

En Seniormässa där man kan få tips om hur man lever ett bekvämt liv efter 65+ arrangeras i kommunen.

centrum_artikel_host

19:e maj bjuds kommunens seniorer till en Seniormässa för att man som 65+ ska kunna göra livet så bekvämt som möjligt.
– Vi vet att det finns många seniorer som är pigga och sugna på olika aktiviteter. Vi vet också att det finns många seniorer som känner sig ensamma eller som har behov av hjälp eller stöd. Gemensamt är att många helt enkelt inte vet vad som finns att tillgå i vår kommun. Därför arrangerar vi den här livsstilsmässan för seniorer. Vi vill bryta eventuell ensamhet, underlätta vardagen och bidra till livskvalitet, säger Iris Fichter von Eichwald, enhetschef äldre- och omsorgsförvaltningen.

Mässan hålls i Mor Johannes kyrka, samlingssalen. Representanter från Sigtuna kommun, lokala föreningar och privata aktörer finns på plats. Man kommer också göra olika tester eller prova på hjälpmedel, smaka på dryck och mat eller inspireras av föreläsare.
– Att äntligen, efter pandemiåren, kunna genomföra en seniormässa känns väldigt bra. Jag hoppas mässan blir en dag av inspiration, dialog, gemenskap och nya idéer för såväl besökare som medarbetare och deltagande politiker. Fokus är välbefinnande på alla livets områden och många utställare kommer att finnas på plats för att visa sina produkter och nya idéer, säger Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider