Bild från Äldreriksdag för några år sedan. Äldreriksdagen kommer även den tillbaka Foto: Sigtuna kommun

Seniormässa arrangeras

En Seniormässa där man kan få tips om hur man lever ett bekvämt liv efter 65+ arrangeras i kommunen.

19:e maj bjuds kommunens seniorer till en Seniormässa för att man som 65+ ska kunna göra livet så bekvämt som möjligt.
– Vi vet att det finns många seniorer som är pigga och sugna på olika aktiviteter. Vi vet också att det finns många seniorer som känner sig ensamma eller som har behov av hjälp eller stöd. Gemensamt är att många helt enkelt inte vet vad som finns att tillgå i vår kommun. Därför arrangerar vi den här livsstilsmässan för seniorer. Vi vill bryta eventuell ensamhet, underlätta vardagen och bidra till livskvalitet, säger Iris Fichter von Eichwald, enhetschef äldre- och omsorgsförvaltningen.

Mässan hålls i Mor Johannes kyrka, samlingssalen. Representanter från Sigtuna kommun, lokala föreningar och privata aktörer finns på plats. Man kommer också göra olika tester eller prova på hjälpmedel, smaka på dryck och mat eller inspireras av föreläsare.
– Att äntligen, efter pandemiåren, kunna genomföra en seniormässa känns väldigt bra. Jag hoppas mässan blir en dag av inspiration, dialog, gemenskap och nya idéer för såväl besökare som medarbetare och deltagande politiker. Fokus är välbefinnande på alla livets områden och många utställare kommer att finnas på plats för att visa sina produkter och nya idéer, säger Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

Så många fick försörjningsstöd

Notiser Andelen invånare som mottar ekonomiskt bistånd i Sigtuna kommun nådde under sommaren sin lägsta nivå sedan minst 2014, enligt ny preliminär statistik från Socialstyrelsen.

EXTRA

Holst lämnar som Kommunstyrelsens ordförande

Politik Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) meddelar på tisdagsmorgonen att han lämnar sitt uppdrag: - Det är dags för mig att lämna över till en ny förmåga, säger Olov Holst i ett uttalande.

Mälartåg ökar trafiken via Märsta

Notiser I och med Mälartågs övertagande av trafik på sträckan Uppsala-Märsta-Stockholm kommer det nu att bli 34 nya avgångar per vecka. Vilket ger halvtimmestrafik på vardagar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening