defacto_pan2020
Foto: Pressbild

300 000 till mötesplats i Valsta

Sigtuna kommun ska fördela 300 000 kronor till en mötesplats i Valsta som medborgarna direkt får vara med och bestämma utformningen av.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun lanserar en medborgarbudget för skapa en bättre mötesplats i Valsta. Genom budgeten för invånarna mer inflytande och möjlighet till påverkan enligt Sigtuna kommun.
– Det här pilotprojektet riktar in sig på mötesplatsen i Valsta och det är invånarna i området som får komma med förslag på hur platsen ska utvecklas. Förslaget med flest röster genomförs sedan, säger Dina-Maria Jerari, samordnare för projektet.

Valstabor kan lämna förslag och idéer för hur mötesplatsen ska utvecklas. Man kan lämna förslag till och med 23:e oktober. Efter att förslagen lämnats in kommer kommunen att utreda och sammanställa. I början av november hålls en omröstning i Valsta. Under senhösten blir det återkoppling och genomförande och 2023 kommer det att verkställas är det tänkt.

Här kan du lämna förslag till nya mötesplatsen

joes-helsida
ica_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

dack_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
connys
dack_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider