moderat_pan_nov
Foto: Pressbild

30 miljoner för att få nyanlända i arbete

Kommunerna Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna får 30 miljoner kronor för att få nyanlända i arbete: - Det är glädjande att vi får möjlighet att genomföra Etableringslyftet. Projektets mål är att korta vägen till arbete och egen försörjning. Det ligger helt i linje med kommunledningens vilja att byta bidragsberoende mot arbetsgemenskap, säger Mattias Askerson.

centrum_artikel_host

Europeiska socialfonden ger Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna samt Arbetsförmedlingen 30 miljoner kronor för att snabbare få nyanlända i arbete, ett projekt som kallas ”Etableringslyftet”.
– Det är en välbehövlig och betydande satsning som kommer att leda till att allt fler kommuninvånare klarar sin egen försörjning, säger Kambiz Asadollahi, verksamhetschef centrum för vuxenutveckling i Sigtuna kommun.

Startar med traineetjänst
1:a december startar projektet med en analysfas, då ska man se över de planerade aktiviteter som listats i projektansökan eller om något behöver förändras. De arbetssökande som varit listade i minst ett år kommer att anvisas jobb i de tre kommunerna och kan inte tacka nej oavsett vart man bor. De arbetssökande ska också vara mellan 20-65 och ha uppehållstillstånd som flykting, kvotflykting, skyddsbehövande och deras anhöriga. Personer som är 18 men inte 20 samt saknar föräldrar i Sverige.
– Det börjar med att individen får en traineetjänst. På så vis har arbetsgivaren möjlighet att prova den sökande. Om den sökande saknar formell utbildning för att få tjänsten ska hen få kompetensutveckling i form av exempelvis en yrkesutbildning, säger Kambiz Asadollahi.

vintermarknad_helsida
centrum_host_helsida
julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
agy_oppethus
defacto_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
nrh
connys
vintermarknad_outsider
pantamera_out