centrum_panorama_hostshopping
Foto: Region Örebro län

29 000 har nu tagit första dosen

Strax över 29 000 kommuninvånare har nu tagit en första vaccindos mot covid-19, vilket är mer än 70 procent.

centrum_artikel_host

Sakta, sakta, sakta ökar andelen vaccinerade i kommunen senaste månaden. Dos 1 har tagits av 73 procent över 16 år, dos två av 65 procent. Hälften av ungdomarna mellan 16-17 år har tagit en dos, 17 procent har tagit två doser, 6 av 10 mellan 18-29 år har tagit första dosen. Andelen vaccinerade är lägre i åldern 18-29, 30-39 och 40-49. Sigtuna kommun hör till de kommunerna som vaccinerat lägst andel av samtliga i länet, bara Botkyrka och Södertälje har färre. I Vaxholm är det 9 av 10 vaccinerade.

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida
defacto_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
connys