centrum_panorama_hostshopping
Foto: Region Örebro län

29 000 har nu tagit första dosen

Strax över 29 000 kommuninvånare har nu tagit en första vaccindos mot covid-19, vilket är mer än 70 procent.

centrum_artikel_host

Sakta, sakta, sakta ökar andelen vaccinerade i kommunen senaste månaden. Dos 1 har tagits av 73 procent över 16 år, dos två av 65 procent. Hälften av ungdomarna mellan 16-17 år har tagit en dos, 17 procent har tagit två doser, 6 av 10 mellan 18-29 år har tagit första dosen. Andelen vaccinerade är lägre i åldern 18-29, 30-39 och 40-49. Sigtuna kommun hör till de kommunerna som vaccinerat lägst andel av samtliga i länet, bara Botkyrka och Södertälje har färre. I Vaxholm är det 9 av 10 vaccinerade.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out