centrum_panorama_hostshopping
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Värsta coronaveckan någonsin

Covidäget i regionen har nu nått den värsta nivån under hela pandemin.

centrum_artikel_host

Mellan lördag-tisdag konstaterades 5096 nya fall av covid-19 och 818 personer är i behov av sjukvård enligt Region Stockholm. 43 personer har även avlidit i regionen sedan 11:e december. På grund av situationen ställer regionen in planerad vård för att frigöra resurser till covid-vården. Sedan pandemin har 98 479 personer smittats av covid-19 och under vecka 50 var det 11 308 nya fall. Siffrorna på kommunnivå kommer först på tisdag.

87 av de smittade är i behov av intensivvård, 201 får geriatrisk vård utanför akutsjukhus och 87 personer vårdas på intensivvårdsavdelning. De skärpta allmänna råden gäller sedan snart en månad tillbaka i Region Stockholm.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
defacto_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
nrh
hockeyskola_outsider
ica_outsider
joes_outsider