centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

26-åring döms för åldringsbrott i Märsta

En 26-åring döms för flera åldringsrån till sex års fängelse. 26-åringen slog bland annat till i Märsta.

centrum_artikel_host

Mannen som är från Hallstahammar dömdes till sex års fängelse av Södertörns tingsrätt rapporterar Stockholm Direkt. Mannen lurade tillsammans med andra för polisen okända personer främst äldre. De tog sig in i bostäderna och stal kontanter eller lurade dem på värdesaker, han utgav sig bland annat för att vilja kontrollera brandvarnare. Något som SigtunaHem varnade för under 2018.

Totalt döms 26-åringen för 13 fall av brott mot äldre, ett av brotten inträffade i Märsta. Han greps till slut i Söderort i samband med att brotten blev allt våldsammare och han gick till fysiskt angrepp mot sina offer. Bland annat tog han strypgrepp på en 88-årig kvinna och höll för munnen på henne för att komma över hennes kontanter och mobiltelefon enligt Stockholm Direkt. Utöver rån döms han även för bedrägeri, olaga tvång och grov stöld bland annat.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
brobygget_outsider
pantamera_out
connys
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider