sap_pan23

25 nya covidfall i kommunen

Vecka 36 registrerades 36 covid-19-fall i kommunen.

centrum_artikel_host

Antalet covid-fall är för andra veckan i rad över 20 fall, 25 för vecka 36 vilket är +1 fall jämfört med vecka 35. Totalt i kommunen har nu 4817 konstaterats smittade med covid-19, vilket är 9,7 procent av kommuninvånarna. 111 kommuninvånare hade avlidit till och med förra veckan.

Jämfört med grannkommunerna Väsby, Vallentuna och Bro så har Sigtuna för vecka 36 färre fall totalt sett och per 100 000 invånare. Totalt i Regionen var det 2189 fall för vecka 36, det är femte veckan i följde med omkring 2000 fall. I Region Stockholm noterades också ett dödsfall med covid-19 förra veckan. Tolv stockholmare fick intensivvård. Totalt har 2200 stockholmare hamnat på intensiven med covid-19, 4382 har avlidit. 11,3 procent av invånarna i länet har testats positivt med covid-19.

connys_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
joes-helsida
moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
ica_outsider