centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

25-åring döms till långt fängelsestraff för övergrepp mot flickor i Sigtuna

En man folkbokförd i Vallentuna döms för flera våldtäkter mot barn runt om i länet, några av övergreppen skedde i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Mannen som är 25 år gammal döms till fängelse i åtta år och tio månader för flera fall av våldtäkter mot barn och diverse sexualbrott mot barn. Mannen ska bland annat ha kört ut flickor till ”sigtunatrakten” och där förgripit sig på dem. Fallet uppdagades när polisen fick in en polisanmälan om att en 11-årig flicka hade en relation med en vuxen man. Flickans kompis tyckte att det var obehagligt och var den som gjorde anmälan.
– När flickan fick veta att mannen även varit i kontakt med andra barn och att han hade ett sexuellt intresse för barn fick utredningen en vändning. Flickan valde då att komma tillbaka för ytterligare förhör och berätta hur det verkligen hade gått till, säger Varona Farbodi, utredare polisregion Stockholm.

Vid tiden för brotten studerade mannen till förskollärare. Polisen har kunnat säkra omfattande bevisning, bland annat i form av DNA. Utöver fängelsedomen ska han utge skadestånd till de drabbade flickorna på totalt en miljon kronor.
– Vi har arbetat offensivt, noggrant och fokuserat. Vi har tagit det vi kan i beslag för att sedan granska allt innehåll. Personer med ett sexuellt tändningsmönster mot barn är där barn finns, de ska betraktas som farliga för samhället och inte bara för det enskilda barnet. Om mannen inte hade kommit till polisens kännedom hade han mycket väl kunnat börjat arbeta på en förskola, fortsätter Varona Farbodi.

connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider